Vrijwilligers worden met chocoladeletters overgehaald in Heerenveen

03 des 2021 - 06:45

Mensen enthousiast krijgen voor vrijwilligerswerk. Dat is waar vrijwilligersorganisatie Caleidoscoop uit Heerenveen op inzet. Zij delen deze dagen chocoladeletters uit in Heerenveen om mensen bewust te maken van de waarde van vrijwilligerswerk.

Linda van de Pol deelt letters uit in Heerenveen - Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

"Goedenavond, mag ik jullie een chocoladeletter aanbieden?" Met deze vraag begint Linda van de Pol alle gesprekken met mensen die ze op straat tegen het lijf loopt. Met een blauwe tas vol chocoladeletters in de aanslag hoopt ze zoveel mogelijk mensen te spreken.

Het zit 'm in de kleine dingen

Van de Pol: "We doen dit om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Het probleem bij vrijwilligerswerk is dat mensen vaak denken aan grote dingen, zoals de hele dag met ouderen op pad. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het zit 'm in de kleine dingen, zoals het helpen van de kinderen op de sportclub. Dat is ook al werk. We willen dat op de mensen overbrengen."

Verslaggever Willem Vermeltfoort ging mee op pad

Nadat Linda binnen een kwartiertje al tien letters kwijt is, loopt ze een vrouw tegen het lijf die haar kinderen uit school haalt. De vrouw neemt lachend de letter aan. "Ik sta er eigenlijk niet zo bij stil, maar het blijkt dus dat ik eigenlijk best veel vrijwilligerswerk doe. Ik help op de turnclub van mijn dochter bij het klaarzetten van alle toestellen. Eigenlijk ben ik best wel trots dat ik wat meer doe dan ik verwacht had."

Voor de gemeenschap

"Dit zijn dus de reacties die we willen", zegt Linda. "Het zit 'm niet in de grote dingen. Een klein ding voor de gemeenschap doen is al mooi. Op deze manier zijn we snel door de letters heen."

(Advertentie)
(Advertentie)