Dakloos na camperongeluk; Niels en Elbrich krijgen veel geld en steun

Niels (26) en Elbrich (25) Schoorstra uit Leeuwarden verloren na een ongeluk met hun camper alles in één klap. Ze hadden alles verkocht om in een zelfgebouwde camper te wonen. Ze hadden ook de huur van hun huis al opgezegd en nu zijn ze dakloos.
Dakloos na camperongeluk
In alle consternatie van alles verkopen en wegdoen hadden ze één ding nog niet gedaan: de verzekering van de camper. En toen raakten ze maandagochtend bij Terherne via een gladde weg in de sloot. Zelf raakten ze niet gewond, maar de camper is total loss. "We draaiden 180 graden en lagen in de sloot", vertelt Elbrich Schoorstra. Ze zijn alles kwijt.
Elbrich en Niels © Elbrich Schoorstra
Al jaren is het haar droom om minimalistisch te leven. Na een reis van vijf weken in Zweden durfden ze het aan en zetten alles in gang.

Steun

Nu wonen ze tijdelijk bij een vriend. "En we zoeken een andere bus die we kunnen ombouwen, zodat we verder kunnen met ons plan." Via een crowdfundingsactie hopen ze geld op te halen. Na een dag zijn al ruim 160 donaties gedaan en is er al meer dan 3.600 euro opgehaald.
"Het is echt bizar hoeveel mensen ons willen helpen, niet alleen met geld maar ze bieden ook slaapplek aan of dat ze willen helpen met werk aan een nieuwe bus. Het is mooi om te zien dat ze doen, zelfs al kennen ze mij niet."
© Elbrich Schoorstra