Heerenveen houdt knap punt over aan thuisduel tegen PSV

In de eredivisie heeft sc Heerenveen zondagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen PSV. In het Abe Lenstrastadion was PSV de betere ploeg, maar door de eerste goal in de carrière van Rami Al Hajj houden de Heerenveners een punt over aan het duel.
Heerenveen viert het gelijkspel © ANP
Na zes minuten was er al een grote kans voor aanvaller Carlos Vinícius van PSV, maar hij mikte de bal naast de goal van keeper Xavier Mous. Ook daarna was PSV de bovenliggende partij. In de dertiende minuut was het wel raak voor de bezoekers. Spits Vinícius schoot raak op aangeven van Bruma.
Opstelling SC Heerrenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Madsen, Kongolo, J. Veerman; Stevanovic, H. Veerman, Halilovic.
Na twintig minuten kreeg PSV weer een goede kans, deze keer voor Érick Gutiérrez, maar met veel kunst- en vliegwerk kon Heerenveen de bal nog opruimen uit het eigen strafschopgebied. De ploeg uit Eindhoven had daarna het overwicht, maar kreeg ook geen grote kansen meer.
Vinícius na de 0-1 © Orange Pictures
Halverwege de eerste helft was Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. Linksback Rami Kaib mocht ver komen, maar zijn schot ging net naast de goal van Joël Drommel. Diezelfde Kaib was net voor de rust in de eigen zestien meter ook gevaarlijk, maar gelukkig voor Heerenveen lette keeper Mous goed op.

Al Hajj doet het voor Heerenveen

Na de rust probeerde PSV de voorsprong te verdubbelen. Er waren kansen voor Bruma en Vinícius, maar de bal wilde er niet in. Na tien minuten in de tweede helft kon de thuisploeg er snel uitkomen, maar de eindpass van Filip Stevanovic was niet goed genoeg.
Na een paar wissels, en nog twintig minuten te gaan, kreeg Henk Veerman een grote kans. Het schot van de spits uit Volendam ging tegen de rug van André Ramalho. Even later kwam Heerenveen uit het niets op 1-1. Keeper Drommel zag er niet goed uit bij een vrije trap van Joey Veerman, waarna wisselspeler Rami Al Hajj de gelijkmaker kon maken. Voor Al Hajj was het de eerste goal in dienst van Heerenveen.
Beide ploegen gingen daarna nog op zoek naar de overwinning, maar keeper Xavier Mous zorgde ervoor dat Heerenveen een punt kon pakken.