LDODK verliest in eigen huis kansloos van KZ

De korfballers van LDODK hebben zaterdagmiddag in eigen huis met 19-25 verloren van KZ uit Koog aan de Zaan. De Gorredijkers lieten het vooral liggen in de eerste helft, waarin de achterstand opliep tot tien punten.
Trainer Dico Dik over kansloos verlies tegen KZ:
De eerste vier punten werden nog netjes verdeeld over beide ploegen (2-2), maar daarna pakte KZ door punten van Lars Hoorn en Anouk Haars een kleine voorsprong (2-6). LDODK kon geen vuist maken, en KZ ging stevig door. Bij de rust was het verschil al opgelopen tot tien punten bij een stand van 7-17.
Femke Faber baalt van de nederlaag tegen KZ:
De thuisploeg probeerde uit alle macht terug te komen in het duel. Mede door doelpunten van Erwin Zwart (6)werd het gat wel kleiner (19-23), maar spannend werd het duel eigenlijk niet meer. Eindstand 19-25.