FryslânDOK presenteert: 'Memre Yu', 'La Mouette' en 'The Traffic Separating Device'

Omrop Fryslân zendt vrijdag vanaf 21.00 uur de laatste aflevering van 'De Week van FryslânDOK' uit. Deze vrijdag zijn dag Memre Yu, La Mouette en The Traffic Separating Device. Te gast zijn filmmakers Sébastien Segers en Zaïde Bil, en Froukje van Wengerden, organisator van het PLONS! Film Festival.
Memre Yu © Omrop Fryslân

Suriname

Memre Yu (42 minuten) betekent 'Ik weet het nog'. De film gaat over een huis in Suriname. Bijna vijftig jaar geleden lieten de bewoners het huis in Paramaribo achter. De oma van regisseur Zaïde Bil verhuisde met haar kinderen naar Nederland. Zaïde vraagt haar familie naar aandenkens aan het huis en het leven daar. Ook speelt de vraag wat er nu met het vervallen huis moet gebeuren. Verkopen of houden?
La Mouette © Omrop Fryslân

Dagboek

In La Mouette (30 minuten) beschrijft een kapiteinsvrouw haar leven, terwijl haar man ver weg is op zee. Het verhaal wordt verteld met dagboekfragmenten van de vrouw en voorgelezen door haar dochter. Filmmaker Sébastien Segers vertelt met het verhaal zijn familiegeschiedenis. Tegelijk gaat het over het leven van de zeeman op een modern containerschip.
The traffic separating device © Omrop Fryslân

Stockholm

The Traffic Separating Device (20 minuten). Hoe een maatregel om auto's tegen te houden in Stockholm - een verkeersscheidingsapparaat - het verkeer in de war schopt en toch ook mensen bij elkaar brengt. Een humoristische film van Johan Palmgren.
Froukje van Wengerden, Karen Bies, Zaïde Bil, Sébastien Segers © Omrop Fryslân
De Week van FryslânDOK: van dinsdag 23 november tot en met vrijdag 26 november vanaf 21.00 uur op Omrop Fryslân televisie. Alle films worden Nederlands of Engels ondertiteld. De films zijn alleen te zien op televisie, en dus niet online.
FryslânDOK heeft met PLONS! Film Festival en met Circom, de organisatie van omroepen in Europa, een tiental interessante documentaires geselecteerd.