liveblog | 25 november 2021

Coronanieuws van 25 november: Vrijdag een besluit over maatregels | Landelijk 22.247 nieuwe besmettingen

In dit liveblog melden we het laatste nieuws over het coronavirus.
Laatst bijgewerkt: 25 november 2021, 22:32 uur
22:32

Eind van dit liveblog

We sluiten dit liveblog af. Dank voor het volgen. Morgenochtend starten we een nieuwe liveblog op.
20:03

Catshuisberaad voorbij, vrijdag besluit over coronamaatregelen

Het kabinet heeft een idee welke "richting" het op wil om het aantal coronabesmettingen te verminderen, maar een officieel besluit volgt vrijdag. Ingewijden melden dat er nog veel kan veranderen. Het lijkt het meest waarschijnlijk dat het kabinet meegaat in het advies van het Outbreak Management Team om horeca, niet-essentiële winkels en culturele instellingen om 17.00 uur te laten sluiten.
De betrokken bewindslieden overlegden donderdag zoals gebruikelijk weer op het Catshuis. Tijdens dat overleg toonden demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zich de grootste voorstanders van hard ingrijpen.
Het lijkt ook waarschijnlijk dat het onderwijs open zal blijven, iets wat het OMT ook al adviseerde. Maar of er op scholen bijvoorbeeld extra maatregelen worden overwogen om besmettingen daar tegen te gaan, is nog onduidelijk.
17:56

Afschaling

Verslaggever Timo Jepkema over de afschaling van de zorg:
17:46

Theaters nog in gesprek met overheid

De theaters zijn nog steeds in gesprek met de overheid over het voornemen om niet-essentiële winkels en culturele instellingen de komende tijd om 17.00 uur te sluiten. Dat laat een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag weten.
De organisatie wil pas een officiële reactie geven na de 'corona-persconferentie' van vrijdag.
15:36

OMT adviseert: horeca en niet-essentiële winkels 17.00 uur dicht

Het OMT vindt dat het kabinet de sluitingstijd van horeca, niet-essentiële winkels en 'doorstroomlocaties' moet veranderen naar 17.00 uur. Dat meldt de NOS.
Of het kabinet de adviezen overneemt is nog niet duidelijk.
15:31

76 coronapatiënten in Friese ziekenhuizen

In Fryslân liggen 76 patiënten in de ziekenhuizen, waarvan zestien op de intensive care liggen. Woensdag lagen 83 patiënten in de Friese ziekenhuizen, waarvan vijftien op de ic lagen.
In de drie noordelijke provincies Groningen, Drenthe en Fryslân liggen opgeteld 190 coronapatiënten in het ziekenhuis, meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Van die patiënten liggen er 44 op een ic-bed.