Nog aanpassingen bij nieuwe bioscoop Leeuwarden, maar Bond is wel uitverkocht

Snelle auto's, raketten, en een spectaculair einde: veel mensen hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan de nieuwste James Bond-film No Time To Die. Tot nu toe zag de nieuwe bioscoop in Leeuwarden alle avonden een uitverkochte zaal. Die opsteker kon de bioscoop wel gebruiken.
Lang om let draait de bioskoop:
Bioscopen hadden het de afgelopen twee jaar zwaar door lockdowns en coronamaatregelen. Even dreigde er opnieuw een donker scenario: op de tweede avond dat de het nieuwe filmtheater open was, kondigde het demissionaire kabinet nieuwe coronaregels af.

Open, maar nog geen eten

Maar terwijl deze weken de voetbalstadions leeg blijven, zijn de bioscopen gewoon open. De nieuwste coronaregels betekenen alleen dat na 20.00 uur 's avonds geen eten of drinken meer verkocht mag worden in de winkel onder de filmzalen.
De reacties van bezoekers zijn volgens de manager goed. "Mensen noemen het een wereld van verschil met de oude bioscopen", vertelt Jan Paul Beverwijk. Eind oktober gingen gasten met confetti de oude bioscoop Tivoli uit.
© LEO Middelsé, Lennard Geerts
De 125 jaar oude filmgeschiedenis kwam toen echter nog niet helemaal aan het einde, want even later werd duidelijk dat de Pathé-bioscoop nog niet open kon. Er waren toen problemen met het aanleveren van materiaal.

Trillend scherm

Dat is nog steeds merkbaar op de nieuwe locatie: er staat nog altijd een noodtrap. Ook over andere dingen klinken een paar kritische geluiden van gasten. Zo zou het scherm in zaal twee trillen. "Dat heeft met het geluid te maken," zegt Beverwijk. "We onderzoeken wat we daar aan kunnen doen."