Cambuur wint van Utrecht in ontsierde wedstrijd

Sportclub Cambuur heeft zondagavond met 2-1 van FC Utrecht gewonnen. De wedstrijd werd ontsierd door ongeregeldheden met supporters in en buiten het stadion.
Spelers van Cambuur zien hoe de wedstrijd wordt stilgelegd door vuurwerk op het veld © Orange Pictures
De wedstrijd werd in de beginfase twee keer stilgelegd. De eerste keer omdat van buiten het stadion vuurwerk op het veld werd gegooid, een paar minuten later brak een groep mensen het stadion in. Ze stonden achter de goal en op het veld met vuurwerk.
Toen het duel een keer op gang kwam, waren de twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een paar kleinere kansen opende de spits Roberts Uldrikis de score in de 24e minuut. Jamie Jacobs was in het strafschopgebied eerder bij de bal dan Othmane Boussaid. Hij legde terug op de Letse spits en die kon van dichtbij binnen schieten.
Roberts Uldrikis maakt de 1-0 © Orange Pictures
Boussaid had daarna een flinke kans om de bezoekers op gelijke hoogte te schieten. Van dichtbij kreeg hij de bal niet tussen de palen. Nadat Stevens even later een hard schot van Anastasios Douvikas tegenhield, werd het door Moussa Sylla toch 1-1. Zijn schot werd van richting veranderd door Alex Bangura en vloog over Stevens heen.
Trainer Henk de Jong bracht een wijziging in het elftal na de rust. Mitchel Paulissen, die een basisplek had gekregen vanwege de blessure van Robin Maulun, bleef achter in de kleedkamer. Michael Breij kwam tussen de lijnen. Binnen vijf minuten probeerde de invaller het twee keer, maar zonder succes.

2-1 Jacobs

Cambuur was wel duidelijk op zoek naar de voorsprong en die kwam. Django Warmerdam wilde de bal wegwerken, maar schoot hem recht op Jamie Jacobs af. Die nam hem in een keer uit de lucht: raak, dwars door het midden.
Ontlading bij Jamie Jacobs na de 2-1 © Orange Pictures
Langzaam voerde Utrecht de druk daarna wel op, maar Cambuur stond goed bij corners. In een tegenaanval was het bijna 3-1. Uldrikis opende op Sambissa, die legde de bal terug op Bangura en de linksback schoot net over.
De grootste kans voor de bezoekers daarna was voor Douvikas. Die leek na een combinatie op weg naar de gelijkmaker, maar in een 1-op-1-situatie kwam doelman Stevens als winnaar uit de strijd.
In de slotfase werd de druk van Utrecht steeds groter, maar de grootste kans was voor de Leeuwarders. Bij een counter waren Kallon en Breij ervan door, maar de eerste gaf de bal niet goed mee aan de laatste. Het bleef zonder gevolgen, want Utrecht scoorde niet meer.
Door de overwinning klimt Cambuur naar de zevende plek. De Leeuwarders hebben 21 punten uit 13 wedstrijden.