Winst was belangrijk voor Heerenveen: "Last van onze schouders"

21 nov 2021 - 19:06

Het moment in het seizoen en de manier waarop: de opluchting was groot bij sc Heereveen na de overwinning op Willem II. "We kwamen vroeg met tien man te staan", zegt matchwinner Nick Bakker. "Dan krijg je het gevoel van: 'daar gaan we weer.'"

Bakker hoopt dat hij nu een basisplek verdiend heeft:

Bakker zorgde met een kopbal een kwartier voor tijd voor de winnende treffer. Zeven minuten eerder stond Heerenveen nog met een man minder op achterstand. "We kwamen op 0-1, maar vochten ons gelukkig goed terug. Bij de 2-1 viel er een last van onze schouders."

Hij tekende dus zelf voor de 2-1, nadat hij zijn kopduel met Uldrik Jensen won. "Ik raakte 'm goed en de bal daalde heel mooi. Of koppen mijn specialiteit is? Dat weet ik niet, maar ik heb wel een paar kopgoals gemaakt in m'n carrière."

We waren er wel eens aan toe.

Xavier Mous

De ontlading was dus groot bij Heereveen. "Dat komt door een hele hoop dingen", zegt doelman Xavier Mous. "We hebben een paar moeilijke wedstrijden gehad. Met uitzondering van de wedstrijd tegen NEC speelden we wel goed, maar we pakten geen punten. Daar waren we wel eens aan toe."

Xavier Mous was met veel reddingen belangrijk:

"Als je dan met tien man ook nog op achterstand komt, dan weet je dat het heel lastig wordt. Des te lekkerder is het dat we het om konden draaien."

Trainer Johnny Jansen omschrijft het als een hectische wedstrijd. Vlak na het laatste fluitsignaal sprak hij nog niet van opluchting, maar hij moet erkennen dat de punten nu wel heel welkom waren, met de laatste wedstrijden in het achterhoofd.

Jansen vond het een terechte overwinning. "Willem II raakte wel paal en lat, maar wij hebben veel meer grote kansen gehad."

Johnny Jansen vindt deze drie punten niet per se belangrijker dan andere:

Dat gebeurde ook met een man minder op het veld. Zover was het gekomen doordat Anthony Musaba al binnen twintig minuten zijn tweede gele kaart pakte. Jansen moet de beelden nog terugzien, maar denkt niet dat beide kaarten terecht waren. "Bij de eerste kaart speelde hij volgens mij de bal. De tweede geel had misschien gekund, maar rood was het niet."

Toch pakte de rode kaart niet zo slecht uit voor Heereveen, want het spel werd er beter van. "Ik wil niet zeggen dat het ons heeft geholpen", zegt Nick Bakker. "Maar er komt wel een soort spirit in de ploeg. Je kunt dan vrijuit voetballen en dat ging wel aardig."

energie door reddingen

Wat ook meehielp was dat Xavier Mous in vorm was. "We doen het met zijn allen", zegt de doelman, "maar ik probeer met reddingen wel belangrijk te zijn natuurlijk. En ik pakte een goede bal op een belangrijk moment. Daar was ik zelf natuurlijk ook heel blij mee, ik hoop op zo'n moment dat het team er extra energie van krijgt."

(Advertentie)
(Advertentie)