Schulting pakt twee keer goud op wereldbeker Debrecen

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft zaterdagmiddag de 1.500 meter en de 500 meter gewonnen bij de wereldbeker in het Hongaarse Debrecen. Het waren haar 15e en 16e gouden medailles op een wereldbeker.
© ANP
Schulting zocht op de 1.500 meter al snel een plekje achter Kirsten Santos en met nog vijf rondes te gaan kwam ze aan kop. Maar Koreaanse concurrenten Choi en Lee zaten er vlak achter.
Zij probeerden Schulting voorbij te steken, maar ze was veel te rap. Lee werd tweede, voor de Canadese Sarault.
Met de gouden medaille heeft Schulting ook meteen een ticket voor de Olympische Spelen binnen.

Roes vierde

Bij de mannen mocht Sven Roes van Gytsjerk aantreden in de finale. Sjinkie Knegt haalde die niet, hij werd door een penalty eerder al uitgeschakeld.
De Gytsjerker had niet genoeg snelheid en kwam als vierde over de streep, maar werd door een penalty uit de uitslag geschrapt.

Opnieuw feest op 500

Op de 500 meter was het opnieuw feest voor Schulting. Ze kwam na de eerste bocht op de tweede plek terecht, achter Kim Bouten.
De Friezin leek in de problemen te komen toen ook Arianna Fontana voorbijkwam. Maar bij het ingaan van het laatste rondje lag ze weer op kop en dat gaf ze niet meer uit handen.
Bij de mannen kwamen er geen Friezen in de buurt van de prijzen op de 500 meter: Itzhak de Laat werd in de kwartfinales uitgeschakeld.