Zonder topscorer en publiek boekt Aris derde overwinning op rij

De basketballers van Aris hebben vrijdag met uiteindelijk grote cijfers gewonnen van The Hague Royals. Na een matig begin stelde de ploeg van Vincent van Sliedregt orde op zaken door 21 punten op rij te scoren. De eindstand was 91-75.
Van Sliedregt kon geen beroep doen op Ar'mond Davis, die met gemiddeld 15,1 punten per wedstrijd topscorer is bij de Leeuwarders. Dat leek Aris aan het begin van de wedstrijd op te breken. De Leeuwarders kwamen tot slechts vijftien punten in het eerste kwart en keken tegen een achterstand van zes punten aan.
Dat verschil werd halverwege het tweede kwart nog iets groter en Den Haag pakte een maximale voorsprong van tien punten. Daarna begon het langzaam maar zeker te draaien bij Aris. Vooral Ryan Logan was op schot. De stand bij rust was 35-37.

Run van 21 punten

In het derde kwart bleven de twee ploegen eerst nog behoorlijk in evenwicht, maar aan het einde liep Aris snel uit naar een flinke voorsprong. Na een tussenstand van 52-53 werd het kwart afgesloten met 67-53: vijftien punten op rij voor de Leeuwarders. Daar kwamen aan het begin van het vierde kwart nog zes punten bij.
De wedstrijd was toen gespeeld. De maximale voorsprong van Aris was 24 punten. Van Sliedregt wist dat de overwinning binnen was en kon zijn complete selectie speeltijd geven.
Ryan Logan was topscorer bij Aris met 24 punten © Dijks Fotografie
Topscorer aan de kant van de Aris werd Ryan Logan met 24 punten. Quin Cooper (15) en José Dimitri Maconda (13) haalden eveneens de dubbele cijfers. Shaq Doorson kwam niet verder dan vijf punten, maar was wel goed voor twaalf rebounds.
De Nederlandse clubs in de BNXT League mogen zelf kiezen of ze deze weken hun thuiswedstrijden door laten gaan. Als clubs niet zonder publiek willen spelen, dan mogen ze de wedstrijden later inhalen. Aris heeft besloten om de enige thuiswedstrijd in deze periode wel door te laten gaan.