Ook in Stavanger maken Friese schaatssters nog geen indruk

Voor de tweede week op rij hebben de Friese schaatssters geen indruk gemaakt in de wereldbeker. Op de 1.000 meter in Stavanger (Noorwegen) werd Ireen Wüst negende en Femke Kok zeventiende. Antoinette de Jong werd zevende op de 5.000 meter.
Antoinette de Jong © Orange Pictures
Winnares Brittany Bowe verbeterde haar eigen baanrecord: ze reed een tijd van 1.14,76. Dat was 0,84 seconde sneller dan de nummer twee, Miho Takagi uit Japan. Het brons was ook voor een Japanse: Nao Kodaira. Het podium zag er daarmee hetzelfde uit als een week geleden in Polen.
Wüst werd dus negende. Haar achterstand op Bowe was 1,97. De andere Friezin in de A-groep, Femke Kok, eindigde als zeventiende. Haar tijd was 1.17,75.
Ireen Wüst © Orange Pictures
In de B-groep kwam Marrit Fledderus uit Sint Nicolaasga tot een tijd van 1.18,97. De Harlingse Ellia Smeding, die uitkomt voor het Verenigd Koninkrijk, reed 1.18,40.

Antoinette de Jong opnieuw zevende

Antoinette de Jong zorgde op de 5.000 meter evenmin voor Fries succes. De Rottumse werd zevende in een tijd van 7.05,23. De winst ging naar Irene Schouten. Zij was twaalf seconden sneller. Isabelle Weidemann (Canada) werd tweede, Ragne Wiklund (Noorwegen) derde.
Vorige week won Schouten ook al de 3.000 meter. Toen werd De Jong ook zevende.
Vrijdag stond ook de 1000 meter voor mannen op het programma, maar op die afstand deden er geen Friezen mee.