Sc Heerenveen zoekt pasfoto's van oud-spelers voor eregalerij

Voetbalclub sc Heerenveen zoekt 38 pasfoto's van oud-spelers voor de eregalerij. Die wordt gemaakt in het vernieuwde museum van de Friese club.
Lege plekken in eregalerij: wel de naam, niet de foto:
De eregalerij van de club hangt aan de zijkant van het museum in het stadion. Meer dan 500 namen hangen er. Het zijn alle spelers die ooit voor de club speelden.
Van de meesten is een foto te vinden, maar niet van iedereen. Dat komt omdat ze in de beginjaren van de club zaten. "In de jaren '60 had je simpelweg nog geen camera's die constant bij de wedstrijd aanwezig waren", zegt persvoorlichter Marco Heerschop. "Tegenwoordig heb je natuurlijk ook elftalfoto's of gewoon veel foto's van een speler, maar dat was toen niet. Daardoor missen we vooral namen uit de jaren '60."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
De club doet een oproep op de eigen website om de foto's te krijgen. Ze hopen op steun van het publiek. "Mogelijk zijn er mensen die foto's hebben van de spelers die we missen. Dat moeten dan wel foto's van vroeger zijn. Dat is het mooiste."

Nieman mag ontbreken

De actie loopt nu een week, maar levert al iets op. Eerst misten meer dan 50 foto's, maar er zijn al een paar opgestuurd. "We hebben bijvoorbeeld een foto van Guido Smits gekregen. Hij heeft zelf wat naar ons opgestuurd. Dat zijn de mooie verhalen en dus hopelijk gaan we zo richting een volle muur. Niemand mag ontbreken en we willen iedereen een gezicht geven. Dus mocht je een foto van de spelers hebben, stuur die naar ons op."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort