Friese vrijwilligers op 19 locaties bezig voor de Natuurwerkdag

Op 19 locaties in Frysân steken vrijwilligers vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen om de natuur wat mooier te maken. In het kader van de landelijke Natuurwerkdag worden bollen geplant, bomen verwijderd en heide opgeschoond.
© Landschapsbeheer Friesland
"Het meeste betreft snoei- en onderhoudswerk", legt Wiebe Bouma van Landschapsbeheer Friesland uit. Deze natuurorganisatie is aangesloten bij het landelijke initiatief. "Maar je kunt ook bomen planten of geulen aanleggen. Het kan zowel bij dorpen als bij natuurgebieden."
De meeste vrijwilligers doen wel vaker mee aan de dag, zegt Bouma. "Het aantal mensen dat meedoet aan een klus is in Fryslân wel hoog. In totaal doen zo'n 8.000 mensen mee aan zo'n 500 klussen door heel Nederland."
Wiebe Bouma
De 19 klussen in Fryslân zijn bij Akkrum, Oranjewoud, Lemmer, Jelsum, Appelscha, Terschelling, Vlieland, Veenklooster, Damwâld, Sumar, Noardburgum, Leeuwarden, Hurdegaryp, Drachtstercompagnie, Luinjeberd, Wijnjewoude en Hemrik.
Bouma is zaterdag ook bezig in de natuur. "Mensen kunnen zich nog aanmelden op de website van de Natuurwerkdag", zegt hij.