Zwemster Steenbergen komt 0,10 seconde tekort voor EK-medaille

Zwemster Marrit Steenbergen uit Oosterwolde is op het Europees kampioenschap kortebaan vierde geworden op de 100 meter wisselslag. In Kazan (Rusland) kwam se 0,10 seconde tekort voor de bronzen medaille.
Marrit Steenbergen © Orange Pictures
Steenbergen ging niet goed van start. Met de schoolslag en de vrije slag maakte ze wel iets goed, maar het was net niet genoeg voor brons. Ze tikte aan na 58,15. De titel ging naar Alicja Tchorz uit Poalen. Maria Kameneva (Rusland) pakte zilver, Sarah Sjöström (Zweden) brons.
"Het ging eigenlijk heel goed", zei Steenbergen na afloop. Ze had wel een dubbel gevoel: "Echt shit dat ik net vierde word. Ik was er heel dichtbij. Ik heb niet het gevoel dat ik ergens iets heb laten liggen."
De Friezinne had zich als tweede geplaatst voor de finale. Haar tijd in de halve finale was 58,41. Alleen Sjöström was sneller in de halve eindstrijd.

Persoonlijk record op 100 meter vrij

Net voor de finale zwom Steenbergen een persoonlijk record in de halve finale van de 100 meter vrije slag. Met in tijd van 52,22 plaatste ze zich als tweede voor de finale. Sjöström was in de halve finale 0,01 sneller.
"Het ging heel goed", zegt ze. "Het voelde heel lekker. Ik ben heel blij met wat eruit is gekomen." De finale is vrijdag om 16.37 uur.