Jansen is woest: "Dit kan toch niet waar zijn man, kom op zeg!"

Trainer Johnny Jansen van Heerenveen is razend na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse. "De scheidsrechter heb ik nog niet gezien. En ik hoef hem ook niet te zien."
© Orange Pictures
Heerenveen verloor de wedstrijd door een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd. Toen hadden de Friezen al bijna 90 minuten met tien man gespeeld.
De boosheid kwam vooral door de 1-1 fan Vitesse. Dat doelpunt kwam tot stand nadat de bal via de scheidsrechter bij een speler van Vitesse belandde. Jansen had dat toen nog niet gezien. "Ik hoor nu hoe het in elkaar zit. Ik ben ongelofelijk kwaad!"
Dit is hoe het in de spelregels staat:
Regel 9 De bal in en uit het spel
De bal is uit het spel wanneer:
deze een wedstrijdofficial raakt en op het speelveld blijft en:
In al deze gevallen wordt het spel hervat met een scheidsrechtersbal.
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zei na afloop bij ESPN dat hij liet doorspelen, omdat Vitesse in balbezit bleef. Het speelde zich af op het middenveld, en daarom dacht hij niet dat er sprake was van 'een veelbelovende aanval'.
"Dit was niet handig. Een scheidsrechtersbal was volgens de regels niet nodig, maar het was wel slimmer geweest. Hier baal ik van."

Jansen emotioneel

Jansen heeft geen begrip voor de scheidsrechter. "Ik vind dit zo belachelijk. Dit kan toch niet waar zijn man. Kom op zeg!"
Kijk hier voor de reactie van Johnny Jansen:
"Er staan ook nog heel veel camera's omheen waar een VAR mee in kan grijpen, want die checken de goal ook nog. Dit kan gewoon niet", zegt Jansen. "Wij worden hier zo ongelooflijk gestraft."

Siem de Jong: "Het is erg zuur"

Ook Siem de Jong snapt niet waarom de goal niet is afgekeurd. "Hij geeft zo'n beetje de voorassist, dus het lijkt me dat die dan afgekeurd moet worden."
Siem de Jong na afloop van de wedstrijd:
De rode kaart voor Ibrahim Dresevic vond De Jong ook discutabel. "Ik dacht dat de bal naar de zijkant ging, dus ik had het idee dat hij achter hem langs kon snijden om weer te verdedigen." In dat geval was het geen doorgebroken speler.

Zuur verlies

Bij middenvelder Rodney Kongolo overheerste de teleurstelling. "Ik denk dat we het goed gedaan hebben met tien man, maar het is zuur dat hij dan in de laatste minuut valt."
Rodney Kongolo: "Iedereen heeft zijn best gedaan":
Kongolo speelde een tijdje niet omdat hij corona had. De middenvelder probeert zijn plek in de basis weer op te eisen. "Ik heb het vandaag wel goed gedaan, denk ik. Ik probeer het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken, maar uiteindelijk ligt het bij de trainer."