De assistenten van Johnny Jansen: "Het halen van de play-offs is niet reëel"

"Diep in ons hart willen we strijden voor de play-offs, maar dat is niet reëel", zegt assistent-trainer Peter Reekers van sc Heerenveen. Ole Tobiasen is het met hem eens. "We moeten dat verwachtingspatroon bijstellen, maar de buitenwacht ziet ons nog altijd als een subtopper."
Sinds dit seizoen zijn Peter Reekers en Ole Tobiasen de assistenten van Johnny Jansen. Reekers heeft eerder 15 jaar bij Heracles Almelo gewerkt. Eerst negen jaar als speler en daarna nog eens zes jaar als assistent-trainer.
Tobiasen heeft eind jaren '90 bij Heerenveen gevoetbald en heeft al ervaring als hoofdcoach. Tobiasen was twee seizoenen de eindverantwoordelijke bij Almere City, maar daar werd hij aan het eind van vorig seizoen ontslagen.
Ik kende Ole alleen van de Panini-plaatjes
Peter Reekers
"We kenden elkaar niet", zegt Ole Tobiasen over zijn collega Peter Reekers. "Maar vanaf dag één is er een klik." "Ik kende Ole alleen van de Panini-plaatjes", lacht Reekers.

Ontslag bij Almere City

Tobiasen werd vorig seizoen ontslagen bij Almere City, terwijl hij op dat moment op de vierde plaats stond en nog volop in de race was om te promoveren. "Het was absurd. Wat vooral pijn deed, was dat ik niet de preciese reden weet waarom ik ben ontslagen. Nog steeds niet trouwens. We stonden er goed voor en ik ben ervan overtuigd dat we zouden promoveren. Dat was zo raar."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Net als Heerenveen, speelde ook SC Cambuur helemaal niet zo'n slechte wedstrijd, maar stond het na afloop wel met nul punten. De Leeuwarders gaven de goals te makkelijk weg tegen Feyenoord en na afloop was trainer Henk de Jong kritisch op zijn ploeg.

"Marco Tol verdient een kans in de basis"

Sportverslaggever Andor Faber kan zich daar wel in vinden. "Het lijkt alsof Cambuur verdedigend moeite heeft met dat stapje van KKD-niveau naar eredivisieniveau. Het is niet hard genoeg."
Het probleem ligt volgens Faber niet bij het aanvallende. "Want Cambuur scoort bijna iedere wedstrijd. Maar de goals vallen te eenvoudig en dus zal er verdedigend wat moeten gebeuren. Je kunt je ook voorstellen dat Marco Tol eens een kans in de basis krijgt."