Slordig Heerenveen verliest door laat doelpunt van FC Utrecht

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagavond verloren van FC Utrecht. De thuisploeg was niet veel beter dan Heerenveen, maar door een laat doelpunt wonnen ze toch: 2-1.
© Orange Pictures
Heerenveentrainer Johnny Jansen moest puzzelen. Sven van Beek en Nicolas Madsen waren er door ziekte erbij. Bovendien passeerde Jansen clubtopscorer Henk Veerman. Hierdoor stonden Ibrahim Dresevic, Rodney Kongolo en Siem de Jong in de basis.
Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Dresevic, Bakker, Kaib; Kongolo, Halilovic, J. Veerman; Musaba, De Jong en Van der Heide.
FC Utrecht was de betere ploeg in de openingsfase. Op een gevaarlijke vrije trap van Siem de Jong na liet Heerenveen het eerste kwartier niks zien. Utrecht kwam wel dichtbij in doelpunt: Rami Kaib moest een inzet van Anastasios Douvikas van de lijn halen.
Vooral in de opbouw maakten de Friezen er zo nu en dan een potje van. Veel ballen naar voren werden te makkelijk ingeleverd. Dat zorgde voor gevaar en zelfs een doelpunt, toen de bal na inleveren van Kaib terechtkwam bij Moussa Sulla. Hij schoot vanaf randje zestien de 1-0 erin.
Sylla viert de openingsgoal © Orange Pictures
Utrecht kon niet lang van de voorsprong genieten. Milan van Ewijk werd de diepte ingestuurd aan de rechterkant van het veld. Hij kon nog net binnenhouden en voorgeven. De bal kwam tegen Willem Janssen aan en zo plofte de bal in het doel: 1-1.
Meteen daarna was Tibor Halilovic met een hard schot zelfs dichtbij de 2-1, maar de bal ging over het doel van Maarten Paes. Na een goed halfuur kreeg Utrecht een grote kans: Bart Ramselaar kon op een meter of acht van de goal schieten, maar Ibrahim Dresevic gooide zijn lichaam ervoor.
Het was soms een echte strijd © Orange Pictures
Na rust waren er amper nog mogelijkheden. Utrecht was zo nu en dan dreigend, maar een doelpunt hing niet echt in de lucht. Ook Heerenveen ging in de aanval, maar kwam vooral door slordigheid niet tot een voorsprong.
Dat lukte Utrecht tien minuten voor tijd wel. Sander van de Streek (oud-Cambuur) kopte een voorzet van Hidde ter Avest knap binnen.