Bangura in de basis tegen Feyenoord, De Jong hoopt op een punt

Cambuur speelt dit weekend in eigen stadion tegen Feyenoord. "Een kraker", zo noemt Cambuur trainer Henk de Jong de wedstrijd van komende zondag tegen de Rotterdammers.
Henk de Jong over de "kraker" tegen Feyenoord:
"Ja, mooi, prachtig", zegt hij. Maar hoe mooi ook, het gaat zondag wel om de punten: "Wij moeten punten halen. Wij hebben afgelopen weekend een laten liggen en wij moeten zien dat we die terugkrijgen. De kans dat Feyenoord van ons wint is groter dan dat wij van Feyenoord winnen, maar het is wel een kans." De Jong wil niet zeggen hoe hij Feyenoord wil bespelen, hij houdt het erbij dat er kansen liggen.

Punten pakken tegen een topploeg

Tegen PSV, Ajax en AZ lukte het Cambuur niet om punten te pakken. En ook Feyenoord is een topploeg. "Het kan een aantrekkelijke wedstrijd worden. Arne Slot is gewoon een goede trainer. Hij heeft bij mij het diploma gehaald en hij wil ook aanvallen, net als wij."
Daar ligt volgens De Jong de uitdaging voor zijn ploeg. "Daar moeten we dan weer wat op vinden. En het moet eens een keer precies goed vallen, een puntje tegen een topploeg, dat zou geweldig zijn. En het kan zomaar een keer: 'Eens komt de tijd'."
Alex Bangura over de wedstrijd tegen zijn oude ploeg:
Na een schorsing is Alex Bangura zondag weer de linksback fan Cambuur. De Rotterdammer speelt tegen zijn oude ploeg en er zal de afgelopen week wel het nodige contact geweest zijn tussen Rotterdam en Leeuwarden, zo is de veronderstelling. Maar dat valt wel wat mee, zo zegt Bangura. "Valt wel mee hoor, niet zoveel. Misschien moet het nog komen, maar voor nu valt het wel mee."

'Nu ben ik voor Cambuur'

Bangura kijkt als Rotterdammer uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik ben nog steeds wel een beetje Rotterdammer. Het is wel een speciale wedstrijd tegen de club waar je in de jeugd hebt gespeeld. Vroeger was ik echt fan, maar nu ben ik meer fan van de club waar ik nu speel. Als Feyenoord tegen Ajax speelt, dan ben ik voor Feyenoord. Maar nu ben ik voor Cambuur."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen Omrop Fryslân op de radio in het programma Snein yn Fryslân.
Bangura is realistisch over de kansen van Cambuur tegen Feyenoord. "Je weet op voorhand dat het gewoon lastig wordt. Feyenoord is één van de topploegen. We moeten zelf heel scherp zijn en als team goed voetballen, dan kunnen we een resultaat halen. Ook tegen Feyenoord. En Cambuur is Feyenoord in het klein. Ik hoop dat we een goed resultaat kunnen halen."