Smallingerland op zoek naar wat zij toeristen kan bieden: nu nog te onduidelijk

14 okt 2021 - 06:43

Smallingerland heeft een te onduidelijk profiel en moet beter op de toeristische kaart. Vanuit deze ideeën organiseerde de gemeente woensdagavond een bijeenkomst om een toeristisch platform op te zetten.

Archieffoto van Museum Drachten - Foto: Omrop Fryslân

De ondernemers konden hun input geven over hoe zij toeristisch Smallingerland voor zich zien. 'Gastvrij Smallingerland', zo moet het toeristisch platform heten.

Met dorpswandeling 'hotspots' zoeken

Projectleider Elizabeth Pilat: "Ik denk dat het belangrijk is dat we het met elkaar doen, met de ondernemers. Je kunt een mooi verhaal vertellen, maar we beginnen met de mooiste plekken van Smallingerland. Om dat te stimuleren hebben we Smelne's Erfskip uitgenodigd om een kleine dorpswandeling met ons door Drachten te doen. Ieder dorp heeft unieke verhalen die interessant zijn voor toeristen."

Voor de ondernemers in de gemeente kan zo'n wandeling met een historische vereniging bruikbaar zijn, want zo kunnen zij hun gasten meer informatie bieden over wat er te zien is in de omgeving.

Verslaggever Lars de Leeuw in Drachten

Volgens onderneemster Akkeliene Postema van Kloesewier in De Veenhoop moeten de handen nog wel uit de mouwen rond Drachten. "Het heeft niet zo'n hele beste naam, ik denk dat er nog wel wat werk te doen is. Maar daarvoor zijn we hier. En het zou mooi zijn als de gemeente ook dingen doet, dat het niet bij praten blijft."

Doelgroepen

Wethouder Felix van Beek zet met name in op een gemeenschappelijk marketingplan om uit te zoeken welke doelgroepen bij de gemeente passen. En 'met een beetje geluk hebben we ook middelen' om het te realiseren, zo geeft de wethouder aan.

Het Polderhoofdkanaal in De Veenhoop - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda
(Advertentie)
(Advertentie)