RIVM: 106 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 106 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 2 meer dan maandag. Toen werden er 104 nieuwe coronabesmettingen gemeld.
Het dagelijks aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Het gaat alleen om testen die zijn afgenomen door de GGD. De testen voor een coronatoegangsbewijs worden niet in deze cijfers meegenomen.

Gemiddeld

Gemiddeld zijn in de afgelopen week iedere dag 88 besmettingen gemeld in Fryslân. Maandag lag dat gemiddelde op 84, een week geleden op 72.
De meeste nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in de gemeente Noardeast-Fryslân (14) en daarna in gemeente Achtkarspelen (13).
Het aantal besmettingen per gemeente (Klik hier voor een betere weergave van de kaart):
In Fryslân zijn de afgelopen 24 uur geen sterfgevallen vastgesteld als gevolg van het coronavirus. Er zijn 2 Friezen met het coronavirus opgenomen in de Friese ziekenhuizen. Het gaat om inwoners van Leeuwarden en Opsterland.

16 coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen

Volgens het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland liggen er momenteel 16 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Van hen liggen 5 op de intensive care ne 11 op andere afdelingen. Een week geleden lagen er nog negen mensen met corona in de Friese ziekenhuizen.
In de drie noordelijke provincies gaat het in totaal om 9 patiënten op de intensive care en 31 patiënten op andere afdelingen.
Aantal patiënten met corona in de Friese ziekenhuizen (Klik hier voor een betere weergave van de grafiek):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2914. Het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is 2458.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.