Leeuwarder horeca 'al wekenlang bezig met Roze Zaterdag'

12 okt 2021 - 13:49

De kritiek van Andries Seefat dat Roze Zaterdag niet zichtbaar genoeg is in de Leeuwarder binnenstad klopt niet, zegt de horeca. Volgens ondernemers Klugt en Van der Meulen zijn ze er al weken mee bezig en begint het evenement al op donderdag.

Roze Zaterdag in Leeuwarden:

"Als nachthoreca moeten we ervoor zorgen dat we zelf tot leven komen, aangezien we 16 maanden dicht zijn geweest", zegt horecabaas Ferdinand Klugt in reactie op het commentaar van Seefat. "We willen genoeg leuke dingen doen, hebben er de energie ook voor. We hebben er alle studentenverenigingen bij betrokken en gaan vanaf donderdag het roze weekend inleiden."

Corona

Ook zijn collega Gerrit van der Meulen is bezig met de voorbereiding van het evenement. Door corona spelen er echter ook andere zaken. "Bij de Ouwe Stoep en de Kantelaar zijn we met twee dingen bezig. Het eerste is zorgen dat de zaken weer volop draaien, genoeg personeel en alles op de rit krijgen sinds de vorige lockdown. Daarnaast zijn we bezig onze evenementen weer op te pakken, waaronder Roze Zaterdag aanstaand weekend."

Het is nog maar dinsdag.

Horecaondernemer Van der Meulen over Roze zaterdag

Allebei herkennen ze zich niet in de kritiek dat het evenement maar niet op gang wil komen. "Ik denk niet dat het gaat tegenvallen. Ik zie her en der al wel wat regenboogvlaggen trouwens, dat vind ik al vrij op tijd. Het is nog maar dinsdag", zegt Van der Meulen. "We hebben onze decoratie besteld en onze mensen hebben er zin in. Laten we maandag even kijken hoe het dit weekend was."

Foto: Leo Middelsé, Lennard Geerts

Wat mee speelt is dat de voorbereiding van Roze Zaterdag pas op korte termijn kon plaatsvinden. "Een feestje plan je normaal een half jaar van te voren", zegt Klugt. 'Het is voor elke organisatie 'roeien met de riemen die we hebben'."

"Dat wij hier in meegaan als nachthoreca is pas iets van de laatste paar weken", vult Van der Meulen aan. "Het moet op korte termijn. Maar dat wil niet zeggen dat het niet gezellig wordt: het wordt supergezellig en we gaan dit oppakken."

(Advertentie)
(Advertentie)