Noodopvang Heeg binnen een etmaal vol

07 okt 2021 - 14:33

De noodopvang in Heeg voor 150 asielzoekers raakt donderdag nog vol. Dat is in minder dan 24 uren, want de eerste asielzoekers arriveerden donderdagavond.

De asielzoekers zitten in de vroegere StayOkay

De tijdelijke opvanglocatie zit in het voormalige StayOkay in Heeg. Die herberg wordt momenteel verbouwd, maar de eigenaren stellen een deel van het terrein beschikbaar voor asielzoekers met een verblijfsvergunning.

De mensen in Heeg hebben ook recht op een eigen huis, maar die zijn er niet. De opvang in Heeg blijft open tot 1 mei.

Eerste vijftig woensdag

De gemeente Súdwest-Fryslân is dinsdag akkoord gegaan, woensdagavond kwamen de eerste vijftig asielzoekers aan en donderdag dus nog zo'n honderd.

Noodopvanglocaties in Heeg - Foto: Omrop Fryslân

Er zijn mensen overgebracht vanuit Ter Apel wei. Daar was te weinig ruimte: bij het aanmeldcentrum daar hebben honderden asielzoekers op stoelen en stretchers geslapen, meldt Nieuwsuur.

Behoefte aan mensen

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzorgt de opvang in Heeg. Daarvoor heeft het COA ook behoefte aan mensen. De opvangorganisatie heeft bij de gemeente Súdwest-Fryslân donderdag al vijf mensen gevonden.

Nog niet alles in Heeg was klaar voor de opvang. Er ontbraken bijvoorbeeld nog meubels. Die worden donderdag ook allemaal gebracht.

Trefwoorden: 
Heeg COA asielzoekers noodopvang
(Advertentie)
(Advertentie)