Harlingen houdt 's nachts de wacht bij de Zuiderpier: walrus is terug in de haven

05 okt 2021 - 21:38

De walrus die twee weken gelden bij zandplaat Simonszand ontdekt werd en sindsdien in het Waddengebied zwemt, is terug in de haven van Harlingen. Dinsdag werd het vrouwtje aangetroffen op de Zuiderpier.

Foto: CAMJO media

"Ze is terug. Het is heel bijzonder, maar helaas is ze er weer", zegt Hidzer de Ruiter van de dierenambulance. Sinds vrijdag was de walrus weer weg, nadat ze een poosje in Harlingen had gelegen. "Eigenlijk hoort ze hier niet te zijn. Ze zoekt een plekje, maar waarschijnlijk heeft ze een verkeerde afslag genomen."

Foto: CAMJO media

Er gingen al wilde verhalen dat het niet goed met de walrus zou gaan, maar dat blijkt niet zo te zijn. "Op het eerste oog is ze nog wel goed. Er gingen verhalen dat de walrus verwond was aan de vinnen. Maar het gaat om oppervlakkige wondjes. De dierenarts van zeehondencentrum Pieterburen heeft er naar gekeken. Woensdag zal Pieterburen eventueel weer een dierenarts deze kant op sturen."

De wacht houden

Tot dan wordt de wacht gehouden over de pier. "Wij blijven hier de hele nacht zitten om mensen van de pier te houden. De pier is afgezet om het beest zoveel mogelijk rust te geven. Wij beginnen weer van voor af aan."

Verslaggever Simone Scheffer met Hidzer de Ruiter van de dierenambulance

(Advertentie)
(Advertentie)