Justitie: 'vieze bende' op kinderboerderij in Bears

05 okt 2021 - 08:17

Een kinderboerderij in Bears mag in de toekomst mogelijk nog maar vijftien dieren houden, in plaats van de negentig die er nu zijn.

Een pony (niet in Bears) - Foto: Shutterstock.com / Daisy Shakespeare

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bij controles gebleken dat de eigenaar niet goed op zijn dieren past.

Het Openbaar Ministerie spreekt van 'erbarmelijke omstandigheden'. Zo zouden de dieren in vervuilde hokken liggen en soms te weinig eten krijgen. Het OM zegt dat de eigenaar veel te veel dieren houdt en te weinig ruimte heeft.

De eigenaar zegt dat er inmiddels verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo helpen vrijwilligers hem bij het verzorgen van de dieren. Bovendien heeft hij persoonlijk een zware periode achter de rug.

Eis: minder dieren en 1.500 euro boete

Het bracht de officier van justitie niet op andere gedachten: zij zegt dat de kinderboerderij nog steeds 'een vieze bende' is. Ze eist dat er niet meer dan vijftien dieren op de boerderij mogen zijn. Bovendien wil ze een boete van 1.500 euro voor de stichting en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor de eigenaar.

Eerst nieuwe controles

De rechter wil eerst dat de NVWA nieuwe controles doet om te kijken of het echt beter gaat, zoals de eigenaar stelt. De uitspraak is op 13 december.

(Advertentie)
(Advertentie)