Activiteitenapp voor ouderen: van koffiemorgen tot lezing

05 okt 2021 - 07:34

Ouderen in Waadhoeke en Harlingen kunnen de smartphone of de tablet maar gereed houden. Een nieuwe app moet eenzaamheid tegengaan en ouderen enthousiasmeren om mee te doen aan activiteiten.

Mevrouw Dijkstra, gedeputeerde Hoogland en mevrouw De Haan - Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

Welzijnsorganisatie De Skûle wil ouderen met de app Dag!enDoen helpen om meer activiteiten in de buurt te vinden

In de app, die deze week gepresenteerd is in Tzummarum, is een soort activiteitenkalender te vinden. Niet alleen in zorgcentra, maar ook in bijvoorbeeld dorpen en kerken in de buurt.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een koffiemorgen in een buurthuis of een lezen van een vogelclub.

Simpel

"Met deze app moet er in een oogopslag te zien zijn wat er in de omgeving te doen is voor ouderen", zegt directeur-bestuurder Joke Bandstra van De Skûle Welzijn. "Je kunt ook aangeven of je vervoer nodig hebt."

Mevrouw De Haan, mevrouw Dijkstra en gedeputeerde Hoogland - Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

Je zou denken dat een app niet zo geschikt is voor ouderen. "Maar toch is in andere plaatsen gebleken dat het goed werkt", legt Bandstra uit. "Het is simpel: als je het aanzet, zie je het al. Er kan niet veel fout gaan."

Provinciebreed

In zorgcentrum Nij Bethanië in Tzummarum kwamen ook gedeputeerde Douwe Hoogland, wethouder Baukje Tol van Waadhoeke en wethouder Erik de Groot van Harlingen op bezoek.

Verslaggever Karen Bies bij Nij Bethanië

De ontwikkeling van de Dag!enDoen!-app is betaald door de provincie. Het is dan ook de bedoeling dat de app niet alleen in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen gebruikt kan worden, maar binnenkort ook in de hele provincie wordt ingevoerd.

Zorgcentrum Nij Bethanië in Tzummarum - Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies
(Advertentie)
(Advertentie)