Cambuur komt tekort tegen AZ bij debuut Uldrikis

03 okt 2021 - 16:44

SC Cambuur heeft zondag de thuiswedstrijd tegen AZ met 1-3 verloren. De Leeuwarders konden het AZ pas in het laatste deel van de wedstrijd lastig maken.

Foto: Orange Pictures

Bij Cambuur was aanvoerder Erik Schouten er na zijn blessure weer bij. Hij verving Marco Tol in de basis.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Paulissen, Hoedemakers, Maulun; Breij, Boere en Kallon.

Na tien minuten kreeg AZ een grote kans op de openingstreffer. Vangelis Pavlidis schoot één op één met doelman Sonny Stevens echter net naast.

Snelle achterstand

Even later was het wel raak. Owen Wijndal zette goed voor en Dani de Wit kopte de bal achter Stevens: 0-1. Ook na die goal was AZ de gevaarlijkste ploeg.

Na 33 minuten werd het dan ook 0-2 Wijndal was er door aan de linkerkant van het veld en kwam alleen voor Stevens te staan. De international van het Nederlands Elftal schoot raak.

Cambuur had het lastig tegen AZ - Foto: Orange Pictures

Vlak voor rust werd het ook nog bijna 0-3. Jesper Karlsson werd vrijgespeeld en had de hoek voor het uitkiezen, maar Stevens kon de bal tegenhouden.

AZ beslist wedstrijd

In de tweede helft leek Cambuur beter in de wedstrijd te komen, maar kansen kregen ze bijna niet. Na een halfuur besliste AZ de partij. Jordy Clasie werd de diepte in gestuurd en maakte het beheerst af: 0-3.

Bij Cambuur maakte de Letse aanvaller Roberts Uldrikis na een uur zijn debuut. De aanvaller kon direct juichen toe hij een schot van Michael Breij van richting veranderde waardoor de bal zo het doel in vloog: 1-3.

Rood voor Bangura

Na het doelpunt probeerde Cambuur terug te komen in de wedstrijd. Breij was met een hard afstandsschot dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal ging over het doel van AZ.

In de slotfase moest Cambuur verder met tien man. Bangura had al geel en hield in de 88ste minuut Aslak Fonn Witry vast. Scheidsrechter Kamphuis stuurde hem daarom van het veld.

Door de nederlaag staat Cambuur voorlopig achtste met 12 punten.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)