Geen euforie bij Heerenveen na overwinning op PEC Zwolle

02 okt 2021 - 23:39

Sportclub Heerenveen pakte zaterdag drie punten tegen PEC Zwolle (0-1). Toch was de overwinning geen reden tot euforie. "Er zat niet veel bij vandaag", zegt middenvelder Joey Veerman.

Foto: Orange Pictures

"Het was niet best vandaag", zegt de Volendammer die ook kritisch is op zijn eigen spel. "Ik raakte bijna alle ballen kwijt."

Joey Veerman na afloop van de wedstrijd:

Veerman was niet alleen maar negatief. De middenvelder was blij met de punten. "Misschien had het wel een gelijkspel moeten worden vandaag, maar ik ben wel blij dat we hem over de streep hebben getrokken."

Knokken en strijden voor mooie punten

Trainer Johnny Jansen was ook blij met het resultaat. "We moesten knokken en strijden om een overwinning binnen te halen en volgens mij hebben wij dat goed gedaan en hebben we hele mooie punten gepakt."

Johnny Jansen zag een echte 'vechtwedstrijd':

Jansen wat niet te spreken over het feit dat zijn ploeg de wedstrijd niet eerder besliste. "Ik vind het heel jammer dat je niet beslissender bent, want de ruimtes om verder door te voetballen waren enorm groot."

De Heerenveencoach spreekt dan ook van een zwaarbevochten overwinning. Die kan Heerenveen goed gebruiken, want Ajax is in de volgende wedstrijd de tegenstander. "Ajax voetbalt geweldig, dus is het een mooie uitdaging om daar iets moois neer te zetten."

Sven van Beek speelt 'uitstekende partij'

Afgelopen zondag verloor Heerenveen mede door een eigen doelpunt van Sven van Beek van FC Twente. Het was al het achtste doelpunt in zijn carrière, daarmee is hij recordhouder. Zaterdag liep Van Beek met een heel ander gevoel van het veld.

"Ik denk dat ik vandaag een uitstekende partij heb gespeeld, ik zat overal tussen. Dat is lekker na vorige week. Die dingen gebeuren nou eenmaal en helaas ben ik wat vaker de pineut."

Sven van Beek: "Ik ben wat vaker de pineut":

Van Beek kreeg aan het eind van de eerste helft een arm in zijn gezicht. "Naar mijn mening gaf hij een echte elleboog. Voor mij is dit een pure rode kaart."

De scheidsrechter en de VAR besloot echter anders. "Blijkbaar hebben zij er een ander idee over. Zo simpel is het: uiteindelijk beslissen zij. Maar wij hebben de drie punten en dat is het belangrijkst."

(Advertentie)
(Advertentie)