Buitenpost verliest topper; ook Harkemase Boys en ONS Sneek onderuit

Buitenpost heeft de topper in de hoofdklasse met 1-0 verloren van Urk. Het was het duel tussen de nummers één en twee van de competitie. In dezelfde klasse verloor ONS Sneek met 4-3 van Noordscheschut. Harkemase Boys ging met 2-4 onderuit tegen Barendrecht.
© Orange Pictures
Buitenpost zag na nog geen minuut al tegen een achterstand aan. Hessel Snoek zette de 1-0 voor Urk op het scorebord.

Paal voorkomt 1-1

Na het stormachtige begin kwam Buitenpost wat beter in de wedstrijd, maar grote kansen kwamen er niet. Na rust kreeg Rob Schokker een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in.
Vlak voor het einde van de wedstrijd raakte Jorn Jongsma de paal. Zo verloor Buitenpost met 1-0. De ploeg staat nu zesde met 10 punten.
Trainer Willem Brouwer met Halbe Elsinga © Orange Pictures
Harkemase Boys stond tweede in de derde divisie. Tegenstander Barendrecht is de nummer 15: op papier waren de Boys dus favoriet. De wedstrijd liet echter een ander beeld zien. Barendrecht kreeg de eerste kansen via Joey Jongman en Bart Deprez.

Eigen doelpunt Achuna

Ook na de openingsfase kreeg Barendrecht kans na kans: een doelpunt kon niet uitblijven. Na 37 minuten was het raak. Iloba Achuna veranderde een voorzet van Anass Masrhalmi van richting en zo vloog de bal in het doel
Harkemase Boys kwam overal te laat de eerste helft © Orange Pictures
Na de pauze toonde Harkemase Boys karakter. Jhurrey Margaritha zette de ploegen al snel op gelijke hoogte.

Boys beter, Barendrecht scoort

De Harrekieten waren beter en kregen daarna kansen op 2-1, maar de goal viel aan de andere kant. Joey Jongman schoot de bal van grote afstand achter Harkema-keeper Erick Jansema: 1-2.
Henny Bouius maakte na een halfuur de gelijkmaker, maar hij stond buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Na 77 minuten scoorde Niels Vorthoren ook voor Barendrecht en deze keer telde het doelpunt wel: 1-3.

Harkema nu derde

In blessuretijd vielen er nog twee doelpunten. Mark Bruintjes maakte er nog 2-3 van, maar een minuut later was het door Peter de Lange ook alweer 2-4.
Door het verlies staat Harkemase Boys nu derde met 12 punten.
Trainer Jan Piet Bosma over de wedstrijd
Henny Bouius is erg teleurgesteld © Orange Pictures
In de hoofdklasse speelde ONS Sneek tegen het nog puntloze Noordscheschut. De Snekers hadden het echter lastig. Na een halfuur maakte Patrick van der Veen een overtreding en kreeg Noordscheschut een strafschop. Die werd binnengeschoten: 1-0.

Nog voor rust 3-0 voor Noordscheschut

De situatie werd nog erger toen de ploeg uit Drenthe direct daarna de 2-0 maakte. Vlak voor rust werd het ook nog 3-0 en zo werd het een lastig verhaal voor ONS.
In de tweede helft deed Gerben Visser al snel wat terug voor de Snekers, maar na zo'n 70 minuten werd het ook alweer 4-1 voor Noordscheschut.

Toch nog spannend

In de slotfase maakte ONS er toch nog een spannende wedstrijd van. Eerst maakte Gerben Visser 4-2 en even later werd het via Jermaine Bregita ook nog 4-3. Het werd echter niet meer 4-4 en zo pakt ONS geen punten deze wedstrijd.
De ploeg van Jan Vlap staat nu zevende met 9 punten uit zes wedstrijden.