Potentiële verkopers kunnen vrijblijvend makelaar inschakelen op Openhuizendag nieuwe stijl

27 sep 2021 - 17:35

Huizen gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Daarom is een Openhuizenroute zoals makelaarsvereniging NVM tot nu toe altijd hield weinig zinvol. Er is nu een nieuwe aanpak en zaterdag is het zover.

Foto: Rjochtenfrij

De Open-Huizendag was jarenlang een hele happening. Op honderden plaatsen konden mensen in te koop staande huizen vrijblijvend om zich heen kijken. Verkopende partijen zaten klaar met koffie en appeltaart klaar om potentiële kopers over de streep te trekken. Maar tijden zijn veranderd. Huizen zijn tegenwoordig 'in no time' verkocht.

De openhuizendag van aaanstaande zaterdag is dus ook ander . Niet de kopers, maar de verkopers staan nu centraal. Mensen die er mogelijk over denken hun huis te verkopen, kunnen gratis en laagdrempelig een makelaar inschakelen. Die vertelt dan wat er allemaal bij de verkoop komt kijken en maakt een globale inschatting van de verkoopprijs.

Willem Donker, NVM

Voorzitter Willem Donker van de Friese NVM-afdeling hoopt dat dat nieuwe huizen oplevert voor de markt. Door het noemen van de verkoopwaarde, die hoog is in deze tijden dat huizen duur zijn, gaan mensen er mogelijk eerder toe over hun huis te koop te zetten. Dat resulteert in meer aanbod op de markt en meer werk voor de makelaars.

(Advertentie)
(Advertentie)