Harmonie sloopt 'anderhalvemetertribune' uit grote zaal

Medewerkers van theater De Harmonie zijn zondag begonnen met het slopen en demonteren van de tijdelijke 'anderhalvemetertribune' in de grote zaal van de schouwburg.
De anderhalvemetertribune in De Harmonie wordt gesloopt © Omrop Fryslân
De tribune werd zaterdagavond nog gebruikt bij de première van de dansvoorstelling 'Nice to meet you' van het jonge Leeuwarder gezelschap Ivgi & Greben. Zondagochtend vroeg werd direct begonnen met de sloop van de tribune die speciaal voor de Harmonie is ontworpen.
"In coronatijd hebben we de tribune in een paar weken gebouwd om toch intieme voorstellingen in de anderhalve meter setting mogelijk te maken. Nu moet hij er in een paar dagen weer uit", vertelt programmeur Jelle van der Meulen van de Harmonie. "Aanstaande vrijdag moet alles er weer tiptop uitzien."
De tijdelijke tribune stond aan weerszijden van het toneel © Omrop Fryslân
Met dank aan de nieuwe coronaregels die dit weekend in zijn gegaan, mag de stadsschouwburg weer alle zitplaatsen verkopen. Dat betekent dat de capaciteit in de grote zaal verdubbeld wordt van 500 plaatsen in de tijdelijke opstelling naar een kleine duizend plaatsen.
Het Noord Nederlands Orkest is op vrijdag 1 oktober het eerste gezelschap dat weer in de oude Harmoniezaal mag spelen. Door de sloop van de tijdelijke houten tribune die op een festivalsteiger stond, komen de vertrouwde vaste rode stoelen weer aan het licht. Jelle van der Meulen is blij dat het eindelijk weer zover is. "We nemen afscheid van deze zaal met veel mooie herinneringen, maar met veel hoop voor de toekomst."
Luister naar programmeur Jelle van der Meulen