Heerenveen maakt veel fouten en verliest van FC Twente

26 sep 2021 - 16:52

Sc Heerenveen heeft de wedstrijd tegen FC Twente zondag met 2-3 verloren. De Friezen speelden een dramatische eerste helft en konden dat niet meer goedmaken.

Foto: Orange Pictures

Heerenveen had een slechte start. Ibrahim Dresevic raakte Ricky van Wolfswinkel met zijn elleboog in het gezicht. Scheidsrechter Manschot vond het voldoende voor een strafschop. Van Wolfswinkel schoot de bal er zelf in: 0-1.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Madsen, Halilovic, J. Veerman; Musaba, H. Veerman en De Jong.

Nog geen twee minuten later had het ook zomaar 0-2 kunnen zijn. Daan Rots stond alleen voor Erwin Mulder, maar de doelman van Heerenveen kon redding brengen.

Blessures

Bij die actie raakte Mulder wel geblesseerd aan zijn hand. Hij kon echter opgelapt worden door de medische staf. Dat zat er voor Siem de Jong niet in nadat hij zich verstapte. Hij werd vervangen door Arjen van der Heide.

Heerenveen ontsnapte na een halfuur aan de 0-2. Ramiz Zerrouki schoot de bal er van grote afstand fantastisch in, maar eerder in de aanval was het buitenspel en dus werd de goal afgekeurd.

Ramiz Zerrouki haalt uit en scoort, maar de goal wordt afgekeurd - Foto: Orange Pictures

Vlak voor rust werd het toch 0-2. Milan van Ewijk speelde de bal slecht terug op Mulder. Rots kon ertussen komen en kon de bal eenvoudig in de goal tikken.

In de tweede helft kwam reservekeeper Xavier Mous toch in het veld voor Mulder, die nog te veel last van zijn hand had.

Achtste eigen goal Van Beek

In de 66ste minuut zag Mous er niet goed uit. Sven van Beek speelde de bal met een stuitje terug. Mous kon de bal niet wegwerken en zo rolde de bal zo het doel in: 0-3.

Het was al het achtste eigen doelpunt van Van Beek. Hij is recordhouder meeste eigen doelpunten in de eredivisie.

Halilovic doet wat terug

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Heerenveen nog een doelpunt. Een schot van Tibor Halilovic werd van richting veranderd door Robin Pröpper en belandde zo achter Twente-keeper Lars Unnerstall: 1-3.

Heerenveen geloofde er weer in en maakte in de 81ste minuut zelfs 2-3. Henk Veerman schoot een perfecte voorzet van de rechterkant in het doel.

De ploeg van Johnny Jansen deed er alles aan om nog gelijk te maken, maar de 3-3 viel niet meer. Heerenveen staat nu achtste met 10 punten.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)