Ajax bezorgt sc Heerenveen extreem eerste verlies van seizoen

24 sep 2021 - 21:57

Het vrouwenteam van Sportclub Heerenveen heeft na een overwinning en een gelijkspel nu ook voor het eerst verloren dit seizoen. Op De Toekomst scoorde Ajax in de laatste minuut de winnende goal: 2-1. Bij de Amsterdammers stond Sherida Spitse in de basis en viel Tiny Hoekstra in.

Chimera Ripa baalt - Foto: Orange Pictures

Heerenveen was prima aan het seizoen begonnen, met vier punten uit twee wedstrijden. Ajax maakte tot nu toe de verwachtingen nog niet waar, met vier punten uit drie wedstrijden.

In een aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen goede kansen om de score te openen. Roos van der Veen zorgde bijvoorbeeld bijna voor de 0-1 met een kopbal. Maar Ajax was het gevaarlijkst. Marjolijn van den Bighelaar speelde om keepster Claire Dinkla heen en schoot daarna de bal op de paal.

Vroeg in de tweede helft kwam Ajax toch op voorsprong. Chasity Garant werd op rechts weggestuurd met een goede dieptebal en schoot de bal door de voeten van Dinkla heen.

Oud-Heerenveenspeelsters Tiny Hoekstra valt in bij Ajax - Foto: Orange Pictures

Tiny Hoekstra, die afgelopen zomer Heerenveen verruilde voor Ajax, viel ruim een kwartier voor tijd in. Ze probeerde het na een paar minuten meteen, maar schoot over.

Tiny Hoekstra had zin in de wedstrijd, vertelde ze op Ajax.nl: "Het is een speciale wedstrijd, omdat ik negen jaar voor Heerenveen heb gespeeld. Maar ik ben naar Ajax gekomen om wedstrijden te winnen en een betere voetbalster te worden."

Tien minuten voor tijd kwam Heerenveen op gelijke hoogte. Roos van der Veen scoorde van buiten het strafschopgebied.

Zo leek de ploeg van Roeland ten Berge met een verdienstelijk resultaat terug naar Fryslân te kunnen komen, maar invaller Eshly Bakker maakte er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd 2-1 van.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)