Effectief Cambuur neemt revanche met thuiswinst op Heracles

23 sep 2021 - 20:56

Sportclub Cambuur heeft thuis tegen Heracles Almelo revanche genomen voor het pijnlijke verlies bij Ajax. Thuis wonnen de Leeuwarders met 2-1. Michael Breij en Mees Hoedemakers scoorden voor Cambuur.

Michael Breij maakte de 1-0 - Foto: Orange Pictures

Trainer Henk de Jong moest achterin puzzelen, vanwege blessures bij Erik Schouten, Marco Tol en Maxim Gullit. Hij gaf de 19-jarige Jhondly van der Meer een basisplaats centraal in de verdediging.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Van der Meer, Bangura; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Breij, Boere, Kallon

Na een paar kleine kansjes aan beide kanten was Heracles de eerste ploeg die serieus dicht bij de openingstreffer was. Mats Knoester kopte een voorzet van Bilal Basacikoglu vlak voorlangs.

Voor Cambuur was linksbuiten Issa Kallon geregeld dreigend, maar zonder rendement. Uiteindelijk brak Michael Breij de ban. Hij kreeg de bal op rechts en ging een een-twee aan met Jamie Jacobs. Die legde de bal perfect klaar en Breij krulde de bal met links raak.

Kansen voor Heracles

Niet lang na de 1-0 was het al bijna weer gelijk. Luca de la Torre legde de bal op het hoofd van Kaj Sierhuis, die kopte van dichtbij tegen de lat.

Het was de eerste van diverse grote kansen in korte tijd voor de bezoekers. Uit een voorzet van Basacikoglu was Giacomo Quagliata ook dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot naast.

Goed begin tweede helft

Cambuur stond onder druk, maar haalde de rust zonder schade. Direct aan het begin van de tweede helft verdubbelde Mees Hoedemakers de voorsprong. Breij kreeg de bal bij spits Tom Boere en die legde 'm terug op Hoedemakers. De controlerende middenvelder schoot van buiten het strafschopgebied hard raak: 2-0.

Mees Hoedemakers na de 2-0 - Foto: Orange Pictures

Daarna kwam Cambuur niet vaak meer serieus in de problemen. Oud-Cambuurspeler Rai Vloet nam het doel van Sonny Steven onder vuur van afstand, maar de doelman kon het schot tot een corner verwerken. En uit een corner kreeg Bakis een flinke kans, maar hij schoot van dichtbij over.

Kallon maakte bijna gedaan werk voor de Leeuwarders. Hij trok naar binnen toe, probeerde het met een schot in de verre hoek, maar Janis Blaswich hield Heracles in de wedstrijd.

Nog even spannend

De laatste paar minuten werden toch nog spannend. Uit een nieuwe corner kopte Knoesten in, met een beetje geluk eindigde de bal voor de voeten van Bakis. Die twijfelde niet en schoot van dichtbij raak.

In de blessuretijd kwam Heracles niet meer aan scoren toe en dus was de derde thuisoverwinning op rij voor Cambuur een feit. Door de winst staat Cambuur op dit moment zevende in de eredivisie.

(Advertentie)
(Advertentie)