Heerenveen speelt 'topper' tegen Feyenoord: "Het wordt interessant"

Feyenoord tegen SC Heerenveen is op papier een topper: het is een ware confrontatie tussen de nummer vijf en nummer drie. Johnny Jansen: "Laten we het maar mooi zo benoemen, dat geeft ons ook een goed gevoel."
Johnny Jansen over de wedstrijd tegen Feyenoord
Beide ploegen hebben drie wedstrijden gewonnen. Vooral de overwinning van de Rotterdammers op PSV (0-4) maakte veel indruk. Jansen: "Ze spelen met zoveel intensiteit, dat is een enorme kwaliteit van ze. Dat vind ik heel mooi om te zien. Maar we hebben de afgelopen twee dagen weer een plan uit de hoge hoed getoverd. Het gaat een heel interessante wedstrijd worden."
We moeten proberen het eerste kwartier te overleven
Johnny Jansen over de wedstrijd tegen Feyenoord
Jansen wil zijn opstelling niet prijsgeven. Wel is het maar de vraag of Rodney Kongolo bij de selectie zit. De middenvelder is een groot twijfelgeval. Rami Kaib is sowieso niet inzetbaar, Jansen hoopt dat de linkse verdediger er tegen FC Twente weer bij is.
De wedstrijd vindt woensdagavond plaats om 21:00 uur en is live te volgen in een extra sportjournaal bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar wordt gegeven door Arjen de Boer.
Heerveen heeft veel gewonnen tegen op papier kleinere ploegen. Zo werd er gewonnen van Go Ahead Eagles (0-1), RKC Waalwijk (3-2) en Fortuna Sittard (1-0). Jansen is benieuwd hoe zijn ploeg zich staande zal gaan houden tegen Feyenoord. "Feyenoord gaat waarschijnlijk met erg veel energie voetballen waarin wij moeten proberen het eerste kwartier te overleven. En als we op de been kunnen blijven, kunnen we dan net zolang meedoen dat er echt iets te halen valt?"

Kippenvel

Sven van Beek heeft 15 jaar bij Feyenoord gevoetbald. Hij begon in de D-tjes en tekende in 2013 zijn eerste profcontract bij de Rotterdammers. Als hij denkt aan het clublied "Hand in Hand Kameraden", krijgt hij kippenvel. Van Beek voelt zich dan ook een echte Feyenoorder.
"Ik heb zowat mijn hele jeugd bij Feyenoord gespeeld. Misschien zal ik ook wel een klein beetje meeneuriën als ik het veld oploop. Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat je terugkomt in de Kuip. Dat zijn altijd speciale momenten."
Sven van Beek over zijn Feyenoord-gevoel
tegen PSV speelde Feyenoord met Guus Til in de punt van de aanval, maar Jansen verwacht dat Bryan Linssen tegen Heerenveen in de spits staat. "Ik verwacht tegen ons wel een andere spits. En dan hebben ze Dessers er natuurlijk ook nog rondlopen."

Nog één doelpunt

Bryan Linssen is nog één doelpunt verwijderd van zijn honderdste doelpunt in de eredivisie en - opmerkelijk detail - van deze 99 doelpunten heeft hij er maar liefst 11 tegen SC Heerenveen gescoord. Sven van Beek: "Maar toen speelde ik nog niet bij Heerenveen, haha!"