Van Anholt traint met sc Heerenveen mee en zoekt nog een club

20 sep 2021 - 17:09

Pele van Anholt traint momenteel bij sportclub Heerenveen mee. Hij is transfervrij en op zoek naar een nieuwe club. De 30-jarige rechtsback is nog heel fit. En dus gratis op te halen voor elke betaalde voetbalclub.

Pele van Anholt: "Ik sta overal voor open."

Jetro Willems, Nasser El Khayati, Luciano Narsinsh zijn allemaal voetballers die nog geen club hebben. Pele van Anholt hoort ook bij dit rijtje. Na een seizoen in Cyprus bij Enosis Neon Paralimni. "Ik had daar best willen blijven spelen. Maar door een wijziging in de competitie, degradeerden niet de onderste, maar de onderste vier."

En daar kwam de club van Van Anholt ook bij. "Voetballen op het tweede niveau zag ik niet zitten."

Zo kwam hij terug in Nederland. In Amsterdam om precies te zijn, want daar woont hij nu met zijn vrouw. Toch is hij nu vooral in Heerenveen. Op zijn 13e kwam Van Anholt bij Heerenveen voetballen. Hij woonde toen met zijn moeder in Bolsward, maar ging naar een gastgezin in de wijk Skoatterwâld, net achter het trainingsveld.

Mijn gastgezin voelt als familie voor me.

Pele van Anholt

Nu wil hij graag meetrainen bij Heerenveen. "Ik belde en kon hier zo weer terecht." Dat geldt voor het meetrainen bij de eerste selectie en voor zijn oude gastgezin. "Het voelt als familie voor me. Ik ben hier nu zes dagen in de week en het voelt als thuis voor me."

Dat geldt ook voor de familie Bakker. Pele voetbalde in de selectie waar Thomas Bakker ook bij speelde. Corine Bakker: "Thomas vroeg of Pele bij ons kon komen. Eerst waren we wat terughoudend, maar Pele paste heel goed bij ons. Hij is ook voor onze dochters een soort broer."

Foto: Omrop Fryslân

Voor oud-spelers is vaak wel plek bij Heerenveen als ze willen meetrainen. Toen Van Anholt trainer Johnny Jansen belde, was het ook direct geregeld. "Toen Pele belde, was dat meteen oké. Als we hem daar een beetje mee kunnen dan is dat alleen maar mooi."

Geen contract

Een contract zit er echter bij Heerenveen niet in. "Maar dat weet Pele ook. Dat hebben we ook zo afgesproken." Van Anholt: "Ik vind het al mooi dat ik kan meetrainen."

Van Anholt is 100 procent fit en dus klaar om zo bij een club in te stappen. "Ik sta overal voor open. Een avontuur in het buitenland of iets in Nederland. Het maakt mij niet uit."

(Advertentie)
(Advertentie)