Johnny Jansen tevreden: "Alleen vergeten wij 2-0 te maken"

18 sep 2021 - 22:41

Na de overwinning op Fortuna Sittard overheerst bij trainer Johnny Jansen tevredenheid. Volgens hem had Heerenveen wel meer moeten scoren.

Johnny Jansen met zijn analyse van de wedstrijd

Verdedigend was Heerenveen sterk, vond Jansen. "Volgens mij schieten zij in de zeventigste minuut pas op goal. Dus wij doen gewoon heel veel dingen goed."

"Alleen vergeten wij de 2-0 te maken", gaat Jansen verder. "We hebben zeker kansen gehad om de wedstrijd te beslissen."

Volgens Jansen was de overwinning een echte teamprestatie. "Het gedrag dat ze hebben, heel hard willen werken. Gewoon als team een overwinning binnenhalen. Dat bevalt me heel goed. Maar er zit ook jeugdig enthousiasme in", nuanceert Jansen. "Dat we onszelf een beetje voorbijlopen, dan moeten we langer en rustiger op de bal spelen."

Henk Veerman: "Mijn kopballen zijn niet superslecht"

Henk Veerman maakte meer dan dertig doelpunten. Daarvan maakte hij slechts één met zijn hoofd. De laatste tijd is dat anders: zijn laatste drie goals waren allemaal kopballen. "Ik heb al eens gezegd: mijn kopballen zijn niet zo superslecht. Alleen vielen ze gewoon niet. En nu vallen ze wel één voor één, dus dat is mooi."

Henk Veerman: "Nu vallen ze één voor één, dat is mooi"

Veerman prees de inzet van zijn ploeg: "Wat ik vandaag gezien heb, is een enorm hardwerkend Heerenveen en dat is ook weleens anders geweest. Ik ben erg blij dat het een overwinning werd."

Debuteren tegen tweelingbroer

Anthony Musaba maakte tegen Fortuna Sittard zijn debuut. Dat was extra speciaal omdat zijn tweelingbroer, Richie, bij Fortuna voetbalt. "We hebben veel contact met elkaar gehad, maar ik was wel duidelijk: ik had gezegd dat wij zouden winnen natuurlijk."

Anthony Musaba: "Ik had gezegd dat wij zouden winnen"

Musaba moest lang wachten tot hij erin mocht. "Ik zat wel te popelen om in te vallen. Ik wilde er zo snel mogelijk in. Uiteindelijk was ik wel blij dat ik ongeveer 20 minuutjes heb gespeeld."

Hij kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Het was een mooi debuut. Gelijk de winst meegepakt. Ik denk dat we deze lijn gewoon moeten doortrekken."

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)