Ajax vermorzelt Cambuur met 9-0: grootste nederlaag ooit in de eredivisie

18 sep 2021 - 21:54

SC Cambuur heeft zaterdagavond met grote cijfers verloren van Ajax. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijf Arena met maar liefst 9-0 te sterk. Daarmee was het de grootste nederlaag ooit van de Leeuwarders in de eredivisie.

Cambuurspeler Michael Breij baalt, terwijl Ajax een doelpunt viert. - Foto: Orange Pictures

In de beginfase was Cambuur soms weleens dreigend tegen de regerend landskampioen. Na ruimt een kwartier liet Ajax echter zien dat het over veel kwaliteit beschikt.

Eerst maakte Jurriën Timber na een knappe aanval 1-0. Drie minuten later scoorde Steven Berghuis na een ingestudeerde hoekschop ook nog 2-0.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Tol, Bangura; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Breij, Boere en Kallon

Cambuur probeerde het daarna wel, maar de overmacht van Ajax was veelste groot. Na een klein half uur werd het ook nog 3-0. Noussair Mazraoui haalde uit, Calvin Mac-Intosch veranderde de bal van richting en zo rolde de bal over de lijn.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg. In de 38ste minuut gaf Dusan Tadic de bal voor op David Neres. De Braziliaan maakte met een halve omhaal de 4-0

Telraam

In de tweede helft leek Ajax het wat rustiger aan te doen, maar dat hield na een kwartier alweer op. Dusan Tadic kon uit de kluts de 5-0 op zijn naam schrijven. Invaller en zomeraanwinst Mohamed Daramy maakte er vier minuten later 6-0 van.

Foto: Orange Pictures

Dat was helaas voor Cambuur nog niet de eindstand. Sébastien Haller zette zichzelf op het scorebord door een schot van Lisandro Martinez van richting te veranderen. Zijn vervanger Danilo tekende in de 76e minuut na een voorzet van David Neres voor de 8-0.

Ajax ging daarna op aandringen van het publiek op zoek naar de dubbele cijfers. Dat slaagde uiteindelijk niet. Maar Neres bepaalde de eindstand in de 84e minuut op aangeven van Daramy nog wel op 9-0.

Negende plaats

Ondanks de grote nederlaag staat Cambuur met zes punten uit vijf wedstrijden op de negende plaats in de eredivisie. Volgende week donderdag staat voor de Leeuwarders de volgende wedstrijd op het programma: een thuisduel tegen Heracles Almelo.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)