Harkemase Boys probleemloos langs ODIN, hoofdklassers winnen niet

18 sep 2021 - 17:43

Harkemase Boys had in de derde divisie geen problemen met ODIN'59 (4-0). De Friese hoofdklassers konden niet winnen. Buitenpost speelde gelijk tegen SDC Putten, terwijl ONS Sneek verloor van De Dijk.

Harkemase Boys viert een doelpunt - Foto: Orange Pictures

Op Sportpark De Bosk speelde Harkemase Boys tegen ODIN'59 uit Heemskerk. De Harrekieten begonnen goed en kwamen na 20 minuten op voorsprong. Kian Visser werkte een voorzet van Jari Slort in het doel.

Harkemase Boys had het spel volledig in handen en na rust volgde de 2-0. Visser gaf de bal mee aan Arnoud Bentum, waarna Bentum de bal langs de keeper van ODIN schoot.

ODIN verder met tien man

ODIN moest de wedstrijd afmaken met tien spelers. Dustin Mijnders maakte een overtreding op Jari Slort en kreeg een rode kaart van de scheidsrechter.

De Boys konden daarna nog verder uitlopen. Iloba Achuna schoot een hoekschop van Slort in het doel: 3-0. Vlak voor het eindsignaal maakte Visser ook nog zijn tweede doelpunt van de dag. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Harkemase Boys staat nu op de vijfde plaats in de derde divisie.

Harkemase Boys-trainer Jan Piet Bosma over de wedstrijd

Buitenpost en SDC Putten scoren niet

Buitenpost reisde naar Putten voor de confrontatie met het nog puntloze SDC Putten. Buitenpost kreeg de eerste kansen en maakte via Danny Boersma zelfs een doelpunt, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op een doelpunt, maar die wilde maar niet vallen. Vlak voor tijd kreeg Buitenpost een strafschop en daarmee dé kans op de overwinning. Robin Huisman de Jong miste echter.

Door de 0-0 staat Buitenpost nu zevende met zeven punten.

ONS Sneek komt tekort

ONS mocht naar Amsterdam om daar te spelen tegen ASV De Dijk. ONS kwam na een halfuur op achterstand. Amir Riffi schoot de bal er na een individuele actie in.

Direct na de rust kreeg ONS een tegenvaller te verwerken. Door een benutte strafschop van Ivo de Waal kwam De Dijk op 2-0. In de 66ste minuut kwam ONS terug in de wedstrijd. Gabriël Fernando maakte uit een vrije trap 2-1. Verder kwamen de Snekers echter niet.

ONS is nu achtste met zes punten.

ONS Sneek-trainer Jan Vlap over de wedstrijd:

(Advertentie)
(Advertentie)