Klein vraagteken bij sc Heerenveen in opstelling tegen Fortuna Sittard

sc Heerenveen speelt tege Fortuna Sittard met dezelfde basiself als afgelopen week. Alleen achter de naam van Tibor Halilovic staat een klein vraagteken, al maakt Johnny Jansen zich geen zorgen over zijn clubtopscorer: "Ik verwacht dat Tibor gewoon kan starten."
Johnny Jansen over de start van de competitie:
Anthony Musaba zit tegen Fortuna Sittard voor het eerst bij de selectie. De aanvaller die wordt gehuurd van AS Monaco was afgelopen week ziek, maar begint nu op de bank. Rodney Kongolo is nog niet hersteld. Johnny Jansen hoopt over een week ook weer een beroep te kunnen doen op verdediger Rami Kaib. "Ik ga ervan uit dat hij tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente er weer bij is."

Prima competitiestart

sc Heerenveen heeft qua punten een prima start van de competitie. Maar niet alleen over het aantal punten is Jansen tevreden, ook over het voetbal van zijn ploeg is hij content. "Persoonlijk vind ik dat we beter voetballen dan vorig jaar. Het is veel verzorgder, we lopen bepaalde fases echt heel goed te voetballen."
Verwachte opstelling: Mulder, Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg, J. Veerman, Madsen, Halilovic, Nygren, H. Veerman en De Jong.
De wedstrijd begint zaterdag om 16.30 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.
Siem de Jong wordt de afgelopen weken gebruikt als linksbuiten. Ook tegen Fortuna Sittard staat hij weer aan de linkerkant.
"Voor m'n conditie is het niet verkeerd. Het is wel een verschil als we op de helft van de tegenstander spelen of als we achteruit worden gedrongen. Dan kom je soms op de linksback uit en dat wil je niet, dan kom ik minder in mijn spel", zegt De Jong. "Maar de trainer geeft me de vrijheid om ook op het middenveld te komen en bij vlagen gaat dat best goed."
Siem de Jong over zijn rol als linksbuiten: