Celstraffen tot zeven jaar geëist voor betrokkenheid bij methlab Wânswert

16 sep 2021 - 17:59

Het Openbaar Ministerie heeft tegen vier mannen die betrokken zijn bij de productie van synthetische drugs in een lab in Wânswert en een in Groningen celstraffen geëist. Het lab in Wânswert werd in februari van het afgelopen jaar opgerold na anonieme meldingen van bezorgde buurtbewoners.

It drugslab yn Wânswert - Foto: Plysje

De politie vond in een schuur van de boerderij aan de Wirdsterterp veel synthetische drugs en chemicaliën. De vier verdachten werden acht maanden later opgepakt, toen de politie een inval deed in een drugslab in Lucaswolde in de provincie Groningen.

De verdachten zijn een 48-jarige Amsterdammer, een 64-jarige inwoner van Almere, een 60-jarige man uit Amsterdam en de eigenaar van het pand in Lucaswolde, een 55-jarige Groninger.

De straatwaarde van de aangetroffen crystal meth zou een straatwaarde hebben van zo'n vier miljoen euro.

Eis

De man uit Almere en Amsterdammer zijn volgens het OM de personen die in beide labs synthetische drugs geproduceerd hebben. Het OM eiste tegen hen gevangenisstraffen van zeven jaar. Voor de eigenaar van het pand in Lucaswolde eiste het OM drie jaar cel. De Amsterdammer hoorde een eis van twee jaar cel.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Trefwoorden: 
Wânswert drugslab
(Advertentie)
(Advertentie)