'Benefytstocht' haalt geld op voor inloopcafés van De Skulp

16 sep 2021 - 07:11

Een enthousiast team is druk bezig met de voorbereidingen voor de Benefytstocht, die zaterdag is. De opbrengst van de fietstocht gaat naar De Skulp Friesland, een centrum voor 'leven met kanker.'

Foto: Shutterstock.com (Glitterstudio)

"Wij zetten ons in voor De Skulp, zodat de inloopcafés kunnen blijven bestaan", legt Jouke de Vries van de organisatie uit. "De Skulp moet het hebben van giften, fondsen en subsidies. De inloopcafés hebben het lastig. In Fryslân loopt het aardig, maar er is altijd geld welkom."

Skulp-cafés

Er zijn vier Skulp-cafés in Fryslân: in Heerenveen, Drachten, Sneek en binnenkort ook in Leeuwarden. In deze Skulp-cafés kunnen mensen een paar keer per week praten met lotgenoten of met een coach die goed naar hen luistert. "Je kunt even je verhaal kwijt, dat is heel belangrijk."

Jouke de Vries, van de organisatie van de Benefytstocht

Het initiatief komt bij Martha ten Hoeve uit Katlijk vandaan. "Eerst was het idee om een gewoon fietstochtje op te zetten. Maar ik kon mijn ervaring inbrengen met het fietsen voor Serious Request. Zodoende is de fietstocht groter geworden. Er rijdt nu een hele karavaan omheen."

Geld bijeen fietsen

De organisatie hoopt zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen. "Ik denk dat we met een gift van het Nationaal Fonds tegen Kanker zeker op een 14-15.000 euro uitkomen. Wat wij bijeen fietsen, verdubbelen zij, tot 10.000 euro. Dat is een prachtig gebaar. Het geeft bovendien De Skulp wat meer bekendheid."

Alle giften zijn welkom, zegt De Vries. En wie nog wil meefietsen, kan zich nog tot donderdagavond opgeven via de website.

(Advertentie)
(Advertentie)