Sportstad-directeur over conflict met sc Heerenveen: "We hebben elkaar nodig"

14 sep 2021 - 13:27

sc Heerenveen en verhuurder Sportstad doen geen mededelingen over hoeveel de voetbalclub aan achterstallige huur terug moet betalen. Beide partijen hebben water bij de wijn gedaan, zegt Sportstad-directeur Rinse Bleeker.

Links het Abe Lenstra Stadion, rechts Sportstad Heerenveen - Foto: ANP

"We moeten met elkaar verder en we willen ook met elkaar verder. We hebben een contract tot 2032, waarin sc Heerenveen de gebruiker is van het stadion. Dus we kunnen niet zonder elkaar. Er is ons alles aan gelegen de rijen te sluiten", zegt Bleeker.

Leeg stadion

sc Heerenveen en Sportstad waren het niet eens over de huur voor het Abe Lenstra Stadion. De voetbalclub maakt elk jaar 2,4 miljoen euro over aan Sportstad, exclusief onderhoudkosten.

Omdat sc Heerenveen vanwege corona in een leeg stadion moest voetballen, werd de afspraak gemaakt om vanaf september 2020 tot en met juni 2021 minder huur te betalen. In totaal gaat het om een bedrag van 1 miljoen euro. Beide partijen kwamen overeen dat het ging om uitstel van betaling, maar Heerenveen wilde dat bedrag helemaal niet meer terugbetalen.

sc Heerenveen was van mening dat ze recht hebben op een 'corona-korting', wij dachten daar anders over.

Sportstad-direkteur Rinse Bleeker

"Heerenveen was van mening dat ze recht hebben op een 'corona-korting'. Wij dachten daar anders over, maar we zijn er toch uitgekomen. Soms sta je even tegenover elkaar, omdat je opkomt voor je eigen belangen. Maar uiteindelijk is er ook een gemeenschappelijk belang en dat hebben we nu de voorkeur gegeven", zegt Bleeker.

Korting

Over hoeveel korting sc Heerenveen heeft gekregen, willen beide partijen geen uitspraken doen. "Dat houden we voor onszelf. Je wil beiden niet teveel inleveren, maar het resultaat is dat we beiden tevreden zijn en daar gaat het om", aldus Bleeker.

(Advertentie)
(Advertentie)