Cambuur-keeperstrainer Etienne Stomp zet punt achter avontuur met Curaçao

13 sep 2021 - 17:20

Als keeperstrainer van Curaçao reist Etienne Stomp de hele wereld over, maar nu zet hij een punt achter zijn internationale carrière. Dat maakte Stomp maandag bekend in de SportCast van Omrop Fryslân.

Beluister hier de SportCast:

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.

De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

De voetballers van Curaçao hadden de ambitie om zich voor het eerst in de historie te kwalificeren voor het WK. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink en later met Patrick Kluivert als interim-bondscoach was Qatar 2022 het grote doel, maar die missie is net niet geslaagd.

Etienne Stomp heeft het volledige avontuur van dichtbij meegemaakt en heeft nu besloten om te stoppen. Dat heeft niets te maken met de sportieve teleurstelling, maar meer met de gezondheid van zijn zoon van vier jaar.

Het is voorgekomen dat mijn zoontje in het ziekenhuis lag en ik aan de andere kant van de wereld zat.

Etienne Stomp over waarom hij stopt bij het nationale elftal van Curaçao

"Dat heeft te maken met de intensieve zorg voor mijn zoontje. Hij heeft een broze gezondheid en is al een paar keer in het ziekenhuis beland. Het is voorgekomen dat hij in het ziekenhuis lag na een epileptische aanval en ik aan de andere kant van de wereld zat."

Etienne Stomp kan zich nu concentreren op zijn huidige werk. Zo is hij dus keeperstrainer bij Cambuur, maar hij traint bij de Leeuwarders ook de jeugd.

Stevens betrouwbaar, Mulder wisselvallig

Hij houdt de prestaties van beide doelmannen van de Friese betaaldvoetbalclubs ook goed in de gaten. "Ik vind Sonny Stevens een betrouwbare keeper die rust uitstraalt. Erwin Mulder is wat wisselvallig, ik vind dat hij een beetje over zijn top heen is,"

(Advertentie)
(Advertentie)