Friezinne Kerstin Casparij debuteert in selectie Oranjevrouwen

13 sep 2021 - 14:03

Er komt mogelijk weer een Friese voetbalinternational bij. Kerstin Casparij is door bondscoach Mark Parsons bij de selectie gehaald voor twee WK-kwalificatiewedstrijden.

Kerstin Casparij in actie bij haar club FC Twente - Foto: Orange Pictures

Casparij komt uit Heerenveen en speelde ook jaren voor de vrouwen van de plaatselijke voetbalclub. Afgelopen jaar maakte ze de overstap naar FC Twente, waarmee ze in haar eerste seizoen meteen kampioen werd.

Met de oproep voor het Nederlandse elftal komt er een nieuw hoofdstuk in haar voetbalcarrière. Casparij mag zich voor het eerst melden bij de Oranje Leeuwinnen. Dat komt door een blessure bij Renate Jansen, die daardoor heeft afgezegd.

Keepster Heerenveen opgeroepen

Daarnaast zit er ook een voetbalster van de vrouwen van SC Heerenveen voor het eerst bij de selectie. Het gaat om keeper Claire Dinkla, die de geblesseerde Ajax-keeper Lize Kop vervangt. Dinkla speelt sinds deze zomer bij Heerenveen. Daarvoor kwam ze uit voor Ajax.

Claire Dinkla in haar eerste wedstrijd voor SC Heerenveen - Foto: Orange Pictures

Friezinnen Sherida Spitse en Sisca Folkertsma zitten ook bij de selectie van de Nederlandse voetbalvrouwen. Vrijdag is in Groningen een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. De dinsdag erna speelt Oranje in en tegen IJsland. Het wereldkampioenschap zelf is in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

(Advertentie)
(Advertentie)