Limburger wint SUP-Elfstedentocht

12 sep 2021 - 21:08

De Limburger Joep van Bakel kwam zondag in de Leeuwarder Prinsentuin als winnaar over de eindstreep van 13e SUP-Elfstedentocht.

Bekijk de finish van Joep van Bakel

In totaal deden 115 deelnemers uit 18 landen in verschillende categorieën aan het evenement mee. Van Bakel kwam redelijk fris en in recordtijd over de eindstreep.

Wereldkampioenschappen

Van Bakel was blij met de winst, maar wees er ook op dat het evenement dit jaar niet het sterkst mogelijke deelnemersveld had, omdat er tegelijk ook wereldkampioenschappen waren.

Onderweg moesten de deelnemers natuurlijk regelmatig zakken of diep door de knieën om onder alle bruggen door te gaan. Mar Van Bakel had eigenlijk alleen moeite op het wat roerige Slotermeer. "Geef mij de kanalen en vaarten maar. De Dokkumer Ee was bijvoorbeeld heel goed te doen."

Snelste Friezin

Bij de vrouwen werd Wietske Kuipers uit Sneek derde. Zij was de snelste Friezin. Met name de Bonkevaart vond ze lastig, omdat ze toen tegen de wind in moest.

Wietske Kuipers is de snelste Friezin

Kuipers is trots op de podiumplaats, maar de SUP-plank laat ze voorlopig even met rust. "Het was top, maar ik ben er nu wel even klaar mee."

Bij de finish in Leeuwarden konden de deelnemers zichzelf laten masseren door sportmasseurs. Van die service werd gretig gebruik gemaakt.

(Advertentie)
(Advertentie)