Jansen: Groningen mag blij zijn met punt

12 sep 2021 - 18:36

FC Groningen mag blij zijn met een punt, zei trainer Johnny Jansen na afloop van de noordelijke derby. Het werd 1-1.

Foto: Orange Pictures

"We hadden het in de eerste helft al kunnen beslissen. En in de tweede helft hebben we ook onze mogelijkheden gehad", zegt Jansen.

In de eerste helft was Heerenveen de baas. De tweede helft was anders. "Toen zetten ze ons volledig onder druk. We konden niet opbouwen van achteruit. Dat moeten we beter doen", zegt Jansen.

Johnny Jansen

Jansen ziet ruimte voor verbetering. "We speelden de lange bal, en we stonden heel groot. Dan hebben we moeite de tweede bal te winnen. Dat moeten we beter doen. Dan kun je verder voetballen."

Va-banque

In de tweede helft keerde de wedstrijd, zegt Lucas Woudenberg. "Misschien gaan zij wat meer alles of niets spelen. Va-banque. Ze laten ons niet meer voetballen."

Lucas Woudenberg

"Al met al een goeie eerste helft. We moeten naar de tweede helft kijken, om te zien wat we de volgende keer beter moeten doen."

Twee gezichten

Tibor Halilovic is de nieuwe doelpuntenmachine van Heerenveen. Hij heeft drie doelpunten gemaakt in vier wedstrijden. Hij staat nu dichter bij het doel, zegt hij. Maar dat hij zoveel zou scoren, had hij niet verwacht.

Tibor Halilovic

De wedstrijd tegen Groningen was een met twee gezichten, zegt hij.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)