Heerenveen verspeelt voorsprong in noordelijke derby

Heerenveen heeft één punt overgehouden aan de noordelijke derby tegen FC Groningen. De Friezen waren dominant in de eerste helft, maar in de tweede helft kwam Groningen terug.
Milan van Ewijk fan Hearrenfean en Patrick Joosten fan Grins © Orange Pictures
Heerenveen speelde met Nicolas Madsen en Benjamin Nygren in de basis, omdat Anthony Musaba en Rodney Kongolo ziek zijn.
Opstelling sc Heerenveen: Erwin Mulder; Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg; Nicolas Madsen, Henk Veerman; Benjamin Nygren, Tibor Halilovic, Siem de Jong; Joey Veerman.
In de eerste helft was sc Heerenveen dominant. Het eerste doelpunt viel na een sterke aanval van de Friezen. Joey Veerman passte de bal tussen twee Groningers door naar Tibor Halilovic, en die prikte de bal de korte hoek in.
In de tweede helft konden de Friezen de voorsprong niet verdedigen. Cyril Ngonge maakte de gelijkmaker in minuut 68.
In de slotfase van de wedstrijd stond FC Groningen met 10 man, na een tweede gele kaart van Mike te Wierik, maar Heerenveen kon daar niet van profiteren. Eindstand 1-1.
Kijk hieronder voor de wedstrijdstatistieken. Komen ze niet goed in beeld, klik dan hier.