Cambuurspits Boere beleeft "heerlijke avond" tegen Go Ahead Eagles

11 sep 2021 - 22:56

Na de overwinning op Go Ahead Eagles (5-2) waren er veel blije gezichten bij Cambur. Bij Tom Boere bijvoorbeeld: hij maakte zijn eerste officiële doelpunt voor de Leeuwarders.

Foto: Orange Pictures

"Als spits wil je graag doelpunten maken, je wilt belangrijk zijn. Dat het vandaag zo gaat, is voor mij persoonlijk wel heel lekker", zei Boere trots.

Tom Boere

Boere's eerste doelpunt viel net voor de rust bij een 0-1 achterstand. "Dat is een heerlijk gevoel, zeker op het moment zelf: vlak voor de rust, een belangrijk moment. Voor mij is dat heel fijn."

Boere heeft genoten van de wedstrijd. "Dat we het na een 1-0 achterstand nog goedmaken en dat we het over de streep trekken met energie en het publiek erachter. Het was gewoon een heerlijke avond", lacht de spits.

Henk de Jong voorspelt doelpunten Boere

Henk de Jong voelde het succes van Boere al aankomen. "Ik zei vanmiddag nog tegen hem: je maakt er twee. Kwam hij na afloop naar met toe: trainer, je hebt wel gelijk."

"Hij geeft vol gas", gaat De Jong verder. "Vol gas drukzetten, lopen, dan word je ook beloond."

Sjoch hjir nei de reaksje fan Henk de Jong

De Jong zegt steeds: als we iedere wedstrijd een punt pakken, dan blijven we erin. Cambuur heeft nu zes punten uit vier wedstrijden, plus twee dus. "Gelukkig hebben wel volgende week een makje, dus dat komt wel weer anders." Volgende week speelt Cambuur uit tegen Ajax.

Spanning bij nuchtere Volendammer

Omdat Erik Schouten in de warming-up uitviel, moest Marco Tol in de basis beginnen. Dat was wel even spannend. "Van buiten blijf ik wel rustig als nuchtere Volendammer, maar van binnen vond ik het wel een beetje spannend, inderdaad."

Skoarende Marco Tol oer Cambuur - Go Ahead Eagles

Tol bekroonde zijn wedstrijd ook nog met een doelpunt. "Ik was eerst bang dat de keeper hem nog zou pakken, want hij zat er nog aan, maar als je hem dan tegen het zijnetje ziet vallen, dan komt er wel wat ontlading vrij."

(Advertentie)
(Advertentie)