Cambuur wint dik van Go Ahead Eagles

11 sep 2021 - 21:05

SC Cambuur heeft zijn tweede wedstrijd op rij gewonnen. In eigen huis werd Go Ahead Eagles met ruime cijfers aan de kant gezet (5-2).

Foto: Orange Pictures

Bij Cambuur raakte aanvoerder Erik Schouten in de warming-up geblesseerd. Marco Tol nam zijn plaats in de verdediging in en de aanvoerdersband ging naar keeper Sonny Stevens.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Tol, Bangura; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Breij, Boere en Kallon.

Cambuur ontsnapte in de openingsfase toen een vrije trap van Justin Bakker op de lat belandde. Tien minuten later raakte ook Cambuur het aluminium: een schot van Mees Hoedemakers eindigde tegen de paal.

Geen buitenspel, Cambuur op achterstand

In de 23ste minuut kreeg Robin Maulun een schietkans. Het schot van de Fransman werd echter stijlvol gepakt door oud-Heerenveenkeeper Warner Hahn.

Tien minuten voor rust kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Luuk Brouwers dook alleen voor Stevens op. Grensrechter Jan de Vries vlagde eerst nog voor buitenspel, maar na overleg met de VAR telde de goal toch: 0-1.

Eerste goal Boere

Cambuur leidde veel balverlies in de fase daarna. De 0-2 hing in de lucht, maar vlak voor rust was het Cambuur dat scoorde. Issa Kallon gaf de bal goed voor en Tom Boere kopte keurig raak: 1-1. Het was zijn eerste officiële goal voor Cambuur.

Boere blij met zijn eerste goal voor Cambuur - Foto: Orange Pictures

Het werd nog mooier voor Boere. Hij werd in de 50ste minuut de diepte ingestuurd, omspeelde Hahn en schoof de bal in het doel: 2-1.

Cambuurstorm na rust

Drie minuten later pikte ook Marco Tol zijn doelpunt mee. Hij kopte een vrije trap van Robin Maulun erin: 3-1. De Cambuurstorm ging daarna nog niet liggen. Doke Schmidt brak door aan de rechterkant, zette de bal voor en daar stond Jamie Jacobs om de bal binnen te tikken.

Een kwartier voor tijd werd het ook nog 5-1. Go Ahead-verdediger Justin Bakker liet zich verrassen door Tamás Kiss, die net was ingevallen. Kiss schoot de bal daarna eenvoudig in de goal.

Go Ahead deed daarna nog wel wat terug door een kopbal van Iñigo Córdoba na een vrije trap van Bakker.

Debutanten

Henk de Jong vond het daarna tijd voor drie debutanten. Maxim Gullit, Filip Krastev en Jhondly van der Meer maakten hun eerste minuten voor de Leeuwarders.

Go Ahead raakte via Córdoba nog de paal, maar er werd niet meer gescoord.

Zo heeft Cambuur nu zes punten uit vier wedstrijden en daarmee staan ze voorlopig in het linkerrijtje

Kijk hieronder voor de wedstrijdstatistieken. Komen ze niet goed in beeld, klik dan hier.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)